Fatih Altaylı'dan AKP'ye salvo! Gerçeklerden uzak, keyifleri yerinde

Gazeteci Fatih Altaylı, 'faizler düşük, kredi kullanın' söylemine sert eleştirilerde bulundu. AKP'ye tepki gösteren Fatih Altaylı, “Bu kadar mı gerçeklerden uzak, realiteye bihaber olunur.” dedi.

EKONOMİ 27.09.2022, 12:30 27.09.2022, 15:32
2
Fatih Altaylı'dan AKP'ye salvo! Gerçeklerden uzak, keyifleri yerinde

Gazeteci yazar Fatih Altaylı bugünkü yazısının ikinci kısmında, “Birileri gerçeği anlatmalı” diyerek “Faizler düşük” söyleminde bulunan AK Parti’nin ekonomi yönetimini eleştirdi.
Habertürk yazarı Fatih Altaylı, “İktidarda sürekli bir "Faizler düşük, sanayici kredi kullansın" vurgusu var. Gülüyorum. Zannediyorlar ki, Merkez Bankası gösterge faizi düşürdükçe, piyasada faizleri gerçekten düşüyor ve sanayici bu düşük faizlerle kolayca yatırım yapıyor. Bu kadar mı gerçeklerden uzak, realiteye bihaber olunur. Oysa sanayici düşük olduğu iddia edilen faizle kredi falan alamıyor. Gerçek faizler, yüzde 30'un üzerinde ve bankalar bu faizle bile kredi vermemek için elinden geleni yapıyor. Eğer iktidar destekli değilseniz kamu bankalarından yüzde 30'la bile kredi alamıyorsunuz. Özel bankaların kredi şartları ise giderek ağırlaşıyor. Yine iktidarımıza sorarsanız vatandaşa verilen konut kredisi faizleri çok düşük. Aylık 0,99 ile konut kredisi veriliyor. Yok aslında böyle bir şey. Bazı kamu bankaları veriyormuş gibi görünmek için bunu yapıyor ama kredi üst limitleri öylesine düşürülmüş ki, bununla ev değil eve anca mobilya alırsınız.” değerlendirmesinde bulundu.
“Sokaklarda hareketlilik var, piyasalar canlı söylemi de bir diğer komedi.” diyen Fatih Altaylı, şöyle devam etti:

“Sokaklarda hareket, piyasada canlılık var lafı bir ölçüde doğru ama hangi sokağa baktığınıza bağlı.
Dün İstanbul'da en hareketli sokaklarda dolaştım.
Ne kadar turist var ise o kadar canlılık var.
Louis Vitton'un, Chanel'in önünde kuyruk vardı ama tek bir Türk bile yoktu. Türklerin alabilecek kapasitede olanları elbette var ama onlar da burada kuyruğa girmiyor zaten.
Öğle yemeği yediğimiz lokantada tek Türk masa bizdik.
90 milyonluk ülkede 1 hadi iyimser olalım 2 milyon kişinin keyfinin, gelirinin yerinde olması o ülkede keyiflerin yerinde olduğu anlamına gelmiyor.
Eminönü'nde 110 liralık peyniri pahalı bulup, 80 liraya kırıntı peynir alan teyzenin yarattığı canlılıkla övünmek yakışık almaz.
Tepeden bakılınca aşağıda olanı görmek, anlamak zor.
Bazen birilerinin çıkıp doğruları anlatması gerek.
Mesela market torbalarını yasaklayarak çevreci olduğunu zanneden bir ülkeye her gün 180 kamyon dolusu ithal çöp geldiğini anlatmak gerektiği gibi.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı