Fatih Altaylı'dan AKP’ye zam çıkışı: Halkı kandırdığını zannediyor

Elektriğe ve doğalgaza yüklü miktarda zam gelmesi gazeteci Fatih Altaylı'yı da çileden çıkardı. Fatih Altaylı, AK Parti iktidarı ve EPDK'ya tepki gösterdi.

EKONOMİ 02.09.2022, 13:05 02.09.2022, 15:25
8
Fatih Altaylı'dan AKP’ye zam çıkışı: Halkı kandırdığını zannediyor

Geçtiğimiz gece açıklanan tarifeye göre konutta elektriğe ve doğalgaza yüklü miktarda zam gelmişti. Yüzde 20 oranındaki zam vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanırken gelecek faturalar kara kara düşündürüyor. Gazeteci yazar Fatih Altaylı halkın gerçek gündemi olan zamlara değindiği bugünkü köşe yazısında, “İktidarımız, sanayiye yüzde 50, konutlara ise yüzde 20 zam yaparak halkı kandırdığını zannediyor. Sanayi elektriğine yaptığı yüzde 50 zammın, tüm mal ve hizmetlerde yüzde 100’lük artışlar olarak yine halka yansıyacağını bilmediğimizi zannediyor. Zammı da sayaç okuma tarihinden hemen önce yaparak kazığın boyutunu büyüttüğünü de anlamayacak kadar saf olduğumuzu umuyor.” dedi. EPDK'ya tepki gösteren Fatih Altaylı, “EPDK üretimi ithal kaynaklara kaydırıyor, bu da kur artışının enerji fiyatlarına misli ile yansımasına neden oluyor. EPDK ise bu durumu kolayca düzeltmek mümkünken bunu yapmıyor ve bana laf yetiştiriyor. Hem de en üst perdeden. Niye! Bana ne kadar sert yanıt o kadar Bakan olma ihtimali diye görüyor.” ifadelerini kullandı.
Habertürk yazarı Fatih Altaylı’nın “Ucuz enerjiyi cezalandırmanın sonu” başlıklı yazısı şöyle:

“Gelelim gerçek gündeme.
Elektriğe ve doğalgaza yine muazzam bir zam geldi.
Ne döviz kurunda bu artışa paralel bir artış var ne de dünya enerji fiyatlarında.
Üstelik de, Rusya ile doğalgaz konusunda uzun vadeli ve Türkiye’nin lehine iyi bir anlaşma yapıldığını iddia eden bir iktidarımız var.
Peki bu zamlar neyin nesi!
Anlatalım.
Öncelikle iktidarımız "Faiz neden enflasyon sonuçtur" tezini milletin üzerinde test etmek isteyince, "Faiz neden kur artışı sonuçtur" tezi kanıtlandı ve TL tüm yabancı paralar karşısında müthiş bir değer kaybına uğradı.
Gerçek faiz düşmediği gibi bir de kur artışı millete ağır bir fatura çıkardı.
Enerji fiyatlarındaki fahiş artışın en önemli nedeni bu.
Bir diğer neden ise enerji politikası.
Ucuz yerli kaynaklar yerine, pahalı yabancı kaynaklara yönelinmesi.
Enerji politikasının kötü yönetilmesinden doğan zararların, dağıtım özelleştirmesindeki hesapsız kitapsız tavrın bedelinin hem halka hem de yerli kaynaklardan ucuz enerji üretenlere yansıtılması.
Günlerdir yazıp, EPDK’yı hedef almam da bu yüzden.
Ucuz elektrik cezalandırılıyor.
Nedeni basit.
Elektrik ucuz ise, bundan edilecek kâr da az oluyor.
EPDK üretimi ithal kaynaklara kaydırıyor, bu da kur artışının enerji fiyatlarına misli ile yansımasına neden oluyor. EPDK ise bu durumu kolayca düzeltmek mümkünken bunu yapmıyor ve bana laf yetiştiriyor.
Hem de en üst perdeden.
Niye!
Bana ne kadar sert yanıt o kadar Bakan olma ihtimali diye görüyor.
Oysa değil Bakan olmak, bu fiyat artışlarının müsebbiplerinden biri olarak, işinden olması daha büyük olasılık.
Ve iktidarımız, sanayiye yüzde 50, konutlara ise yüzde 20 zam yaparak halkı kandırdığını zannediyor.
Sanayi elektriğine yaptığı yüzde 50 zammın, tüm mal ve hizmetlerde yüzde 100’lük artışlar olarak yine halka yansıyacağını bilmediğimizi zannediyor.
Zammı da sayaç okuma tarihinden hemen önce yaparak kazığın boyutunu büyüttüğünü de anlamayacak kadar saf olduğumuzu umuyor.
Tüm kış boyunca bu fiyatlardan doğalgaz ve elektrik faturası ödeyecek olan milletin karşısına Mayıs ya da Haziran’da nasıl çıkacaklarını ise merak ediyorum.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı