Fırsatçı ev sahiplerine şok! Fahiş kira artışlarına yaptırım geliyor

Şartların zorlaştığı son yıllarda fırsatçı ev sahiplerinin kira artışları kiracıları daha da zor duruma koydu. Kira fiyatları artışına sınırla getirildi ama yeterli olmadı şimdi ise yaptırım geliyor.

EKONOMİ 25.04.2023, 12:15 25.04.2023, 14:41
3
Fırsatçı ev sahiplerine şok! Fahiş kira artışlarına yaptırım geliyor

Fahiş kira fiyatı artışlarına yüzde 25 artış getirilmesine çoğu ev sahibi uymadı bu kez ise yaptırım geliyor...
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kira fiyatlarında yüzde 25 artış sınırı süresinin uzatılacağını, fahiş kira artışlarına yaptırım getirilmesi için çalışma yapıldığını açıkladı.Bakan Bozdağ, NTV canlı yayınında fahiş kira artışlarıyla ilgili açıklama yaptı. 
Bozdağ'ın açıklamalarından öne çıkanlar:
Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamaları bizim için talimattır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız sayın Murat Kurum da bu konuda açıklama yaptı. Şimdi biz Adalet Bakanlığı olarak burada ne yapabiliriz. Bunun üzerinde biz de hazırlıklarımızı yapmış durumundayız esasında.
Seçimden sonra inşallah bu konuda ikinci bir adımın atılacağını ve alt yapısını kendimizce hazırladık. Bu süre bir defa uzatılacak. İkincisi de bir yaptırım getirme durumu söz konusu. 
"Kira artışını önlemek için 3 alternatif hazırladık"
Hapis cezası, adli ve idari para cezası gibi alternatifler hazırladık. Bir yaptırım olduğu takdirde insanlar bu yasağa uymak için daha özenli davranırlar. Sırf haksız kazanç elde etmek için buna giriyorlarsa bunun yaptırımı olacak. Bunun çalışması var.
Sadece kira değil bazı tüketim maddelerindeki fahiş artışlarla ilgili de düzenlemelerimiz var. Bunların dünyadaki örneklerini de inceleyeceğiz. Sadece yasak değil bir yaptırıma bağlanması son derece önemli. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı