HATAY TURİZM SEZONUNU BEKLİYOR

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayılarının düşüşe geçmesi, turizmde sezon hedeflerinin yakalanması konusundaki beklentiyi artırdı.

EKONOMİ 04.06.2021, 17:59
24
HATAY TURİZM SEZONUNU BEKLİYOR

Hatay Turizm Derneği Başkanı Hakan Boyacı, yaz sezonunun başlamasıyla beraber turizm deki hareketliliği Beyzade FM TV mikrofonlarına aktardı.

2021 turizm sezonu Pandemi sonrası 1 Haziran itibariyle kademeli bir şekilde hayata geçmeye başladığını ifade eden Boyacı, “bu yıl turizmciler için zor bir yıl olacak.” Dedi.

“Pandemi süreci ne yazık ki 2010 ve 2021 yılında en çok turizm sektörümüzü etkiledi. Bu bağlamda Hatay’da 1 Haziran itibariyle turizmden beklenti çok yüksek. Hatay Türkiye’nin turizm gelirlerinde çok önemli bir yere sahip. Bu kapsamda kademeli normalleşme 1 ay daha sürecek. Otellerle yaptığımız görüşmelerde az da olsa bir hareketlilik oldu. Fakat bu hareketlilik yeteri kadar olmadı. İnşallah bu sezon kayıpların telafi edileceği bir yıl olur. Hatay olarak bizim turizm sezonuna çok iyi hazırlanmamız gerekiyor. Pandemi süreci tüm Dünya’da ve ülkemizde olduğu gibi turizmden gelir hedefleyen ülkelerin ve şehirlerin rekabet koşullarını zorladı. Tüm Dünya turizm gelirlerinden pay kapmaya çalışıyor.”

Başkan Boyacı, Hatay’a daha çok turist çekmek için dijital medyasını çok iyi kullanmamız gerektiğini ifade etti.

“Hatay olarak biz eksiğimizi tamamlıyoruz. Gerek Hatay Valiliğimiz, gerek Kültür Turizm Müdürlüğümüz, gerek se Hatay Büyükşehir Belediyemiz turizm sezonuna adım adım hazırlıyor. Bu eksikliklerin ivedilikle giderileceğini düşünüyoruz. İşletmelerimiz ve otellerimiz birer birer açıldı ve eksikliklerini tamamlıyorlar. Bu bağlamda Hatay’ın bilinirliliği ve hatırlanırlılığı ne yazık ki görsel materyallerle değil, dijital platformda olmalı. Bu kapsamda Hatay’ın bir tanıtım stratejisi hazırlaması gerekiyor. Biz Hatay Turizm Derneği olarak tanıtım stratejisine katkı vermeye hazırız. Sosyal medya platformlarında Hatay her gün yeni bir değeriyle gündeme gelmeli. Hatay’a turist çekmenin birçok yolu var.”

İlimizde müze sayısı arttırmamız gerektiğini söyleyen Boyacı, Biz Hatay Turizm Derneği olarak tanıtım stratejisine katkı vermeye hazırız” dedi.

“Pandemi sürecinde müzelerimizin açık olması çok önemli. Bu konuda derneğimize çok fazla şikayet geldi. Pandemi sürecinde geçmiş yıllara nazaran Hatay’a gelen turist sayısı ciddi düzeyde azaldı. Hatay kültür turizminde çok önemli bir değere sahip. İnşallah işletmelerimiz geçmişteki kayıplarını bu yıl telafi eder. Mutlak suretle sektörümüzün desteklenmesi gerekiyor.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı