Son Dakika

Nebati'den Economist'e 'altüst' yanıtı: Bizi izlemeye devam edin

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Türkiye'nin ekonomisinde altüst olan bir şeyler var" diyen The Economist'e yanıt verdi. Nebati, "Bizi izlemeye devam edin" dedi.

EKONOMİ 26.08.2022, 16:20 26.08.2022, 16:47
3
Nebati'den Economist'e 'altüst' yanıtı: Bizi izlemeye devam edin

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye'deki ekonomik gelişmeleri değerlendiren komplo teorileriyle gündeme gelen dünyaca ünlü ekonomi dergisi The Economist'e yanıt verdi.
Nebati, "Türkiye'nin ekonomisinde altüst olan bir şeyler var: Tırmanan enflasyon sırasında bile ekonomi büyümeye devam ediyor." yorumu yapan dergiye İngilizce olarak şu yanıtı verdi:
"İma ettiğiniz gibi altüst olan bir şey yok. Gayet açık. Yanıt basit: Türkiye Ekonomi Modeli. Enflasyonun belini kırdıktan sonra bizi hedeflerimize ulaşmaktan alıkoyacak hiçbir engel kalmayacak. Bizi izlemeye devam edin!"
Kısa Dalga'da yer alan habere göre The Economist ise yayınında "Türkiye bir ekonomik muammalar ülkesi" sözleriyle açılıyor; Türkiye'nin son dönemde sağladığı ekonomik büyümeye rağmen enflasyonun çok yükseldiği ve sıradan insanların yaşam standartlarının çok düştüğü, "et ve meyve gibi eskiden temel gıda maddeleri olan ürünlerin lüks haline geldiğini belirten" bir yorumda bulunuyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı