Özgür Demirtaş’tan Mehmet Şimşek çağrısı: Durum vahim yardım etmeliyiz

Dolar kuru günü rekorlarla kapatırken ünlü ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan ekonomi dünyasına Mehmet Şimşek çağrısı yaptı. Durum vahim diyen Özgür Demirtaş Şimşek'e "Yardım etmeliyiz" dedi.

EKONOMİ 07.06.2023, 18:15 07.06.2023, 19:54
11
Özgür Demirtaş’tan Mehmet Şimşek çağrısı: Durum vahim yardım etmeliyiz

Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş artan dolar kuru sonrasında dikkat çeken bir çağrıda bulundu. Türk Lirası’nın (TL) bugün dolar kuru karşısındaki yaşadığı değer kaybı sadece 1 günde yüzde 7’yi geçti. Bu durum piyasaları alt üst etti. 
Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş’tan yeni Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e ‘destek verme’ çağrısı geldi. 
‘Durum vahim’ uyarısı yapan ekonomist Özgür Demirtaş,  sosyal medya platformu Twitter hesabından, “Mehmet Şimşek’e hepimiz yardım etmeliyiz. Ucundan tutmalıyız. Siyaseti bırakıp problemi çözmeye odaklanmalıyız. Bu memleket hepimizin. Durum vahim.” ifadelerini paylaştı. 
Özgür Demirtaş’ın bu paylaşımına bir takipçisi, “Şaka mı bu tivit? Dünya'da en düşük ücretlerle en çok çalışan, en çok vergi veren halklardan biriyiz. Ne alırsak devlete de aynısından en az 2 tane alıyoruz. Sermayedarların, zenginlerin vergi borçları sıfırlanıyor biz köle gibi yaşıyoruz. Daha ne yardımı edelim, ölelim mi?” diye yazdı. 
Ekonomist Özgür Demirtaş da söz konusu ifadeleri alıntı yaparak ifadelerine açıklık getirdi. Demirtaş, “Sevgili Mahir: Twiti yanlış anlamışsın, veya ben eksik anlatmışım. Ben bu twitte teknokratlar, uzmanlar yardım etmeli demek istedim. Yoksa Fakir Fukara halk ne yapabilir. Eksik anlatımım için kusura bakma. Ben zaten kimin yardım edebileceği anlaşılır sanmıştım.” dedi.
Özgür Demirtaş’ın bu ifadelerinin ardından söz konusu sosyal medya kullanıcısı yazdıklarını sildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı