Yılın son Kabine Toplantısı bugün! İşte gündemdeki konular

Yılın son Kabine Toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak. İşte gündemdeki konular...

EKONOMİ 26.12.2022, 09:25 26.12.2022, 11:39
8
Yılın son Kabine Toplantısı bugün! İşte gündemdeki konular

2022 yılının son kabine toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak. Pek çok konunun ele alınacağı toplantının ana gündemi, emeklilikte yaşa takılanlar ( EYT) düzenlemesi ile Karadeniz'de keşfedilen doğal gazın milli sisteme bağlanması için yürütülen çalışmalar olacak.
Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bugün düzenlenecek 2022 yılının 24'üncü ve son kabine toplantısına başkanlık edecek. Kabine toplantısında masada yoğun bir gündem olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sigorta başlangıcı 8 Eylül 1999 ve öncesi olan çalışanları ilgilendiren EYT ile ilgili düzenlemeye ilişkin Erdoğan'a bilgi verecek. Kısa süre içinde Meclis'e sunulması planlanan düzenlemede yaş aralığı olması, kapsayıcı nitelik taşıması, ödemelerde firma limitlerinden düşmemesi gibi seçenekler üzerinde duruluyor. EYT düzenlemesinde, emekli olarak çalışmaya devam edecek olanların sosyal güvenlik primlerinin diğer çalışanlarla aynı seviyeye getirilmesi de seçenekler arasında bulunuyor. 
Kabine ayrıca, Karadeniz'de keşfedilen doğal gazın milli sisteme bağlanması yönünde yürütülen çalışmalarda gelinen aşamayı da görüşecek. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz gazıyla ilgili gelişmeleri anlatacak. Erzurum'da yaptığı açıklamada "Pazartesi günü bu konuda yeni müjdeleri milletimizle paylaşacağız" diyen Erdoğan'ın kabine sonrası "millete sesleniş" konuşmasında alınan kararları kamuoyuyla paylaşması bekleniyor.
Kabine Toplantısı'nda ayrıca 2022 yılına ilişkin genel değerlendirmenin yanı sıra yeni yılda başta ekonomi, dış politika ve terörle mücadele olmak üzere birçok alanda yapılacak çalışmalar ve Meclis'te bunlara ilişkin atılacak adımların ele alınması bekleniyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı