Son Dakika

1000 yılın İslam fıkhı eseri: El-Mebsût

1000 yılın İslam fıkhı eseri El-Mebsût, 5. baskısı ile bayilerdeki yerini aldı.

KÜLTÜR SANAT 19.09.2022, 07:35
4
1000 yılın İslam fıkhı eseri: El-Mebsût
Yaşadığı devrin en büyük İslam fâkihlerinden Ebû Bekr Şemsü’l-eimme Muhammed b. Ebî Sehl Ahmed es-Serahsî, Kitabu’l-Mebsût adlı eserini, atıldığı kuyudan tam 14 yılda talebelerine anlatarak yazdırmıştı. Prof. Dr. Mustafa Cevat Akşit Hocaefendi’nin başında bulunduğu bir komisyon tarafından 14 yılı aşkın bir sürede tercümesi gerçekleştirilen ve Gümüşev Yayıncılık tarafından basımı gerçekleştirilen 31 ciltlik El-Mebsût eseri, tashih edilmiş 5. baskısı ile kitabevlerinde yer almaya başladı.
Kitabu’l-Mebsût, güvenilir görüşlere bağlı kalınarak El-Kafi üzerine yapılmış bir şerhtir. Es-Serahsî, “talebeyi bıktırmayacak ölçüde”, “sağlam ve sünnete dayanan açıklamalarla” eserini meydana getirmiştir. Ancak El-Mebsût, sadece El-Kafi’nin şerhi değildir. Yazar (rh.a.)’ın yaptığı açıklamalar, sanki bizzat İmam
Muhammed eş-Şeybani (rh.a.)’nin eserlerine şerh yaptığını göstermektedir.El-Mebsût, İslam hukukunda, yer verdiği bütün görüşler hakkında tarafsız ve sistemli bir analiz yapan ilk eserdir.
Müçtehitlerin görüşlerini, dayandırdıkları delillerin senetlerini ve bunlardan hüküm çıkarırken kullandıkları mantığı, karşı görüş sahiplerinin fikirlerine de yer vererek bir arada gösterir. Hanefi mezhebinde genellikle Ebû Hanife (rh.a.)’nin görüşlerinin mantığını ve dayandığı delilleri ortaya koyarsa da bazı meselelerde kendi görüşlerine yer verdiği de görülmektedir.
“Neden mezhepler var?” sorusunun cevabı, eserdeki açıklamalarda yer almaktadır. Ayrıca Ehl-i Sünnet âlimlerinin bilimsel açıklamaları ve İmam Serahsi’nin kişisel görüşleri sayesinde, günümüzde ortaya atılan ilginç fikirlerin durumu, sağlıklı bir şekilde değerlendirilebilmektedir.
Mebsût eserinin 5. baskısına; Gümüşev Yayıncılık’ın resmi web sitesi ve Türkiye Diyanet Vakfı kitabevleri başta olmak üzere pek çok dağıtıcı ve kitabevinden ulaşılabiliyor.
Detaylı bilgi ve sipariş için:* www.gumusev.com.tr * [email protected] * 0530 321 28 43
Mebsût’un 5. baskısı çıktı
Prof. Dr. Mustafa Cevat Akşit Hocaefendi’nin başında bulunduğu bir komisyon tarafından 10 yılı aşkın bir sürede tercümesi gerçekleştirilen ve Gümüşev Yayıncılık tarafından basıma hazırlanan 31 ciltlik El-Mebsût eserinin tashih edilmiş 5. baskısı çıktı. İmam Serahsi Hz’nin, atıldığı kuyudan tam 14 yılda talebelerine yazdırdığı 1000 yılın İslam fıkhı eseri Mebsût’un yeni baskısını vakıf merkezimizden temin edebilirsiniz.
Detaylı bilgi ve sipariş için:
* Serhat Yılmaz * www.gumusev.com.tr* [email protected] * 0530 321 28 43

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı