Son Dakika

12 yıldır özlüyoruz hocam

Erbakan Hoca, vuslatının 12. yılında kabri başında sevenleri tarafından anılıyor...

GÜNDEM 28.02.2023, 04:35
2
12 yıldır özlüyoruz hocam
İslam coğrafyasının ve Türkiye’nin sembol dava adamlarından olan 54. Hükümet’in başbakanı ve Millî Görüş Hareketi’nin lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vuslatının 12’nci senesinde kabri başında yâd ediliyor. Erbakan Hoca’mızın ahirete irtihalinin yıl dönümünde Merkezefendi Kabristanlığı’na gelen binlerce kişi, Erbakan Hoca’yı Kur’an-ı Kerim tilavetleri ve dualarla andı. Erbakan Hoca’yı kabri başında ziyaret eden sevenleri, gazetemize konuştu...
54. Hükümet’in başbakanı ve Millî Görüş Hareketi’nin lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vuslatının 12’nci yılında sevenleri tarafından tüm İslam coğrafyasında ve Türkiye’de hayır ve özlemle yâd ediliyor. Ahirete irtihalinin sene-i devriyesi dün Erbakan Hoca’nın Merkezefendi Mezarlığı’ndaki kabrini ziyaret eden binlerce kişi, Kur’an-ı Kerim okuyup dualar etti. “Hayat, iman ve cihattır” düsturuyla bir ömür geçiren Erbakan Hoca, Türkiye ve dünyada bıraktığı kalıcı eserleriyle anılmaya devam ediyor. Erbakan Hoca’mızın kabrini ziyaret etmek için gelen sevenleri ve dava kardeşleri Millî Gazete’ye konuştu...

Çocukluk yıllarından itibaren Erbakan Hoca’yla ve Millî Görüş davasıyla tanıştığını belirten Abuzer Kendirligil, “Merhum Erbakan Hoca’m bir dehaydı. Kendisi Hakk’a kavuştu ama davası halen yaşıyor. Saadet Partisi’yle, MİLKO’larla, Millî Gazete’yle onun davası devam ediyor. Ben de küçük yaşlardan itibaren Millî Gazete okuyan birisi olarak hem onun fikri hem de onun davasıyla büyüdüm. Ben Erbakan Hoca’yla da Millî Gazete ve onu sevenler sayesinde tanıştım. Rabbim onun bize miras bıraktığı Millî Görüş’ün zaferini görmeyi nasip etsin” ifadelerini kullandı.

Erbakan Hoca’sız geçen 12 yılın zorlukla geçtiğini belirten Engin Yılmaz da, “Erbakan Hoca’nın fikirleri ve yapmak istedikleri tam anlaşılmadı. Şimdi yeni yeni Erbakan Hoca’yı anlayamamışız deniyor ama yine de yeterli değil. Erbakan Hoca İslam birliğini, Müslümanların kardeşliğini anlatırken geldiğimiz noktada Müslümanlar daha çok ayrıştı. Biz bugün Erbakan Hoca’yı nasıl anlayabilir biliyor musunuz? Erbakan Hoca’nın vefat edene kadar nerede durup, ne yaptığına bakmamız lazım. Erbakan Hoca’nın bize teslim ettiği Millî Görüş’ü yaşamak bizim üzerimize vazife” şeklinde konuştu.

Erbakan Hoca’yı kabri başında ziyaret eden genç Millî Görüşçü Miraç Gümüş ise, “Erbakan Hoca’mız büyük bir lider ve dava adamıydı. İslam’ı hakkıyla savunan muhafızlardandı. Zamanın azılı İslam düşmanlarına karşı dinimizi ve Müslümanları anlatıp savundu. 28 Şubat süreci de bunun en büyük göstergesidir. Allah, Erbakan Hoca’mıza rahmet etsin, Resulullah Efendimiz’e komşu etsin, kabrini cennet bahçesi eylesin. Ben ailem sayesinde Erbakan Hoca’yla ve Millî Görüş’le tanıştım. Her fırsat bulduğumda Hoca’mı gelip kabri başında ziyaret ediyorum, dua ediyorum” diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı