128 milyar doların ardından Cem Uzan'dan 'kayıp altınlar' iddiası

128 milyar doların ardından Cem Uzan'dan dikkat çeken 'kayıp altınlar' iddiası geldi.

EKONOMİ 30.04.2021, 15:40
2
128 milyar doların ardından Cem Uzan'dan 'kayıp altınlar' iddiası
Genç Parti Kurucu Genel Başkanı Cem Uzan, katıldığı bir programda kayıp 128 milyar doları ilk kendisinin ortaya attığını ve muhalefetin bunu sahiplendiğini belirterek, Merkez Bankası Başkanı'nın kayıp altınlar konusunda da yalan söylediğini aktardı.
ARTI TV'de Ezo Özer'in konuğu olan Uzan, "Evet, Kasım 2020'de Şaban Sevinç'le yaptığımız bir program vardı, YouTube kanalında, orada dile getirdim. '120 ile 130 milyar dolar civarı' dedim. 128 olarak halkımızın diline pelesenk oldu. O yüzden ben de 128'e uyayım diyorum. Kesin rakam daha üstünde olabilir ama evet, rakamı ortaya ben çıkardım. Yani kamuoyuna ilk ben duyurdum, gündeme ilk ben getirdim" diyen Uzan, "Kasım ve Aralık ayında yaptığım söyleşilerde bunu istisnasız dile getirdim. Bu paranın Merkez Bankası'ndan yok edildiğini, Türkiye Cumhuriyeti'nin 83 milyon vatandaşının alın teri olan bu birikimin yok edildiğini dile getirdim. Bundan da gurur duyuyorum" şeklinde konuştu. 
Uzan konuşmasına şöyle devam etti:
"Merkez Bankası nedir? Merkez Bankası, bir devletin nasıl bir silahlı kuvvetleri vardır, adliyesi vardır, Merkez Bankası da para işlerindeki en yetkili mercidir. Siz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin milyarlarca dolarını bir hokkabazlıkla hazine üzerinden özel bir protokolle, geçmiş tarihli işleyen bir protokolle üç kamu bankasına devrediyorsunuz, bütün dövizleri peyderpey o bankalar üzerinden belli merceklere, kişilere, aktarıyorsunuz, karşılığında ne alıyorsunuz, sizin istediğinizde basabildiğiniz TL'yi alıyorsunuz. Ondan sonra da döviz ihtiyacınız olduğu için o ucuzdan sattığınız kişilere gidip diyorsunuz ki 'Bana döviz borç veriri misin?' 15 yaşında bir çocuk yapmaz bu enayiliği. Rüşvetsiz, avantasız, art niyetsiz olmaz bu işler. 
İktidar için, su içerseniz ve onların suyundan içmiyorsanız zaten vatan hainisiniz. O kadar söyleyeyim. Merkez Bankası Başkanına dün kayıp altınlarla ilgili 'Yalan söylüyorsunuz' dedim. İtham ediyorum, bu kolay bir laf değil, yalan diyorum, hiç umurlarında değil. Peki, umurlarında olmasın ama o da ortaya çıkacak önümüzdeki günlerde. Daha önemlisi, basından bir arkadaş Merkez Bankası Başkanına soruyor, 'TL faizleri ne olacak, cumhurbaşkanından izin almadan faizleri yükseltebilir misiniz' diye, cevap veremiyor. Tabirimi mazur görün, kıvıramıyor bile. 'Kurulla görüşeceğiz, değerlendireceğiz' filan gibi yuvarlak laflar bile edemiyor. Böyle bir fiyaskoyla karşı karşıya Türkiye. Bugün de baktığımızda iflas noktasına gelmiş bir ekonomi var ortada."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı