14 ilde ortaöğretimde devam ve okullaşmaya AB desteği

Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından fonlanan ‘Ortaöğretimde Devam ve Okullaşma Oranlarının Artırılması Projesi’ (ODAP) Ankara’da gerçekleştirilen açılış programı ile başladı.

EĞİTİM 27.07.2022, 07:15
2
14 ilde ortaöğretimde devam ve okullaşmaya AB desteği
Gerçekleştirilecek proje 50 pilot okulda 30 ay boyunca uygulanarak, ortaöğretimde devam ve okullaşmaya destek olmak amaçlanıyor.*Ortaöğretimde Devam ve Okullaşma Oranlarının Artırılması Teknik Destek Projesi (ODAP), Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti mali iş birliği çerçevesinde finanse edilen ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Programı kapsamında gerçekleştiriliyor. Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün faydalanıcısı olduğu proje, 10 Aralık 2021 tarihinde başladı ve 30 aylık uygulama süresi sonrası Haziran 2024 tarihinde tamamlanacak.
Gerçekleştirilen program ile ise resmi açılışı gerçekleştirilmiş oldu. Yürütülen proje kapsamında pilot uygulamaları İstanbul, Tekirdağ, Afyonkarahisar, Sakarya, Ankara, Hatay, Nevşehir, Çankırı, Trabzon, Ağrı, Bingöl, Hakkâri, Şanlıurfa ve Şırnak illeri olmak üzere toplam 14 ilde belirlenen 50 okulda gerçekleştirilecek. Proje kapsamında okul terk riski bulunan öğrencilere ulaşılarak okul terklerinin önüne geçilerek okulda kazandırılması ve okullaşma oranlarında artış gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Programda konuşan MEB Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Petek Aşkar, MEB’in asıl amacının fırsat eşitliğini güçlendirmek olduğuna dikkat çekerek, “Başlayacak olan bu proje 50 okulda 30 ay boyunca uygulanacak. Proje tüm ortaöğretim türündeki okulları kapsıyor. Genel amacı ise erken okul terki, bireysel başarı ve kişisel beceriyi öne çıkarmaktır. Proje ile ilgili olarak erken terk riski olacak öğrencilerimizi bir kere tespit etmemiz gerekecek. Proje erken terkin sebeplerine ilişkin olarak da bize bilgi sağlamış olacak” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı