17 - 25 Aralık ile ilgili AKP'li isimden Ali Babacan'a sert sözler

17 - 25 Aralık döneminde TBMM Soruşturma Komisyonu'nun AKP'li başkanı Hakkı Köylü, Ali Babacan'ın açıklamalarına tepki göstererek "Niçin bunları daha önce söylememiş?" dedi.

GÜNDEM 05.09.2021, 10:20
14
17 - 25 Aralık ile ilgili AKP'li isimden Ali Babacan'a sert sözler
AKP'li bazı bakanların rüşvet aldığı iddiası üzerine yürütülen ancak "FETÖ kumpası" denilerek kapatılan 17-25 Aralık soruşturması sırasında TBMM’de kurulan komisyonun başkanı AKP'li Hakkı Köylü, Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk'e konuştu.

Köylü, "Kararımıza katılırlar katılmazlar ama adil bir soruşturma yaptık. CHP'li iki üye de adil bir çalışma yaptığım için bana teşekkür etti. Adil olmadığımı muhalefetten de söyleyen olmamıştı. Bir karar verdik kimisi beğenir, kimisi beğenmez. Ama, öyle tehdit edilme gibi şeyler yok. Bunları nereden çıkarıyorlar anlamadım. Ali Babacan, madem tehditler olmuşsa niçin bunları daha önce söylememiş? Şimdi kötü bir şeyler söyleyeceğim ama neyse bu kadar söylüyorum. Herkes ucuz kahramanlık yapıyor şimdi. Arkalarında kim var? Boş verin şimdi onu söylemeyeyim" dedi.

Köylü oylamanın ertelenmesi ve süreçle ilgili ortaya atılan iddialara ilişkin olarak şunları kaydetti:

"Karar vermiş miyiz? İşte ben onu anlamıyorum. Desek ki ‘Karar verdik, şöyle belirtsek toplantıda şöyle karar vereceğiz diye ondan sonra da biriyle görüşsek de yok vazgeçtik öyle değil de böyle karar vereceğiz' desek o zaman anlarım yani. Biz bir karar vermedik ki. Soruşturmamız, toplantılarımız devam ediyor. Benim neye karar vereceğimi kimse bilemez.
Yargıdan gelen bir adamım. Sallapati ‘şöyle düşünüyorum, şöyle karar vereceğim, böyle karar vereceğim' diye söylenmez böyle şeyler. Böyle bir şey de yok zaten. Biri bir yerde bir laf konuştu, onun arkasından ne çıkarabilirim bunun kuyruğundan tuttuk tren diye mi düşünüyorlar ne yapıyorlar bilemem ne çıkarabilirim diye mi düşünüyorlar anlamıyorum. Bundan sonrası, beni ilgilendiren bir tarafı yok. Bir karar verdik Saygı Bey. Onun üstüne nesini tartışacağız. Tartışan tartışsın ama beni ilgilendiren bir tarafı yok."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı