18 yaş küçüklere otobüs ve uçak bilet satışı yasaklandı

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü 18 yaşından küçüklere otobüs ve uçak bilet satışının yasaklandığını duyurdu. İzmir Emniyeti alınan yasak kararının gerekçesini de sıraladı.

ASAYİŞ 06.09.2021, 23:50
15
18 yaş küçüklere otobüs ve uçak bilet satışı yasaklandı
İl Emniyet Müdürlüğü ailesinin veya kurumun bilgisi dışında evden ve yurtlardan kaçan, kayıp olan çocuk ve gençlerin başlarına gelebilecek, yaşamlarını olumsuz etkileyebilecek olayların engellenmesi amacıyla bir dizi kritik karar alındığını duyurdu.
İzmir polisi izinsiz il dışına çıkmaların önüne geçilmesi, ailelerdeki kayıp çocuk infialinin yaşanmasının engellenmesi amacıyla bu kararın alındığını açıkladı.
18 YAŞINDAN KÜÇÜKLERE BİLET SATIŞI YASAKLANDI 
Karara göre, şehirlerarası otobüs terminallerinde, hava yolları acentelerinde ve bilet satış noktalarında 18 yaşından küçüklere bilet satışı yapılamayacak.
18 yaşından küçüklerin seyahatleri için yanlarında velisi, vasisi veya kanuni temsilcisi bulunmadan yalnız başına bilet talep etmeleri halinde ise aile ile irtibata geçilerek çocuğun yapmak istediği seyahate ilişkin bilgilerinin olup olmadığı teyit edilecek.
Bilet almak isteyen 18 yaşından küçüklerin vasisi veya kanuni temsilerinin seyahatten bilgisi olmadığının anlaşılması halinde kolluk kuvvetleri bilgilendirilecek.
İzmir'de veya gideceği ilde öğrenci olduğunu ispatlayan 18 yaşından küçüklere ise belge gösterdiğinde bilet satışı yapılabilecek.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı