180 bin liralık genel müdür incelemeye alındı!

Çiftçi kuruluşundaki yüksek maaş ve birçok yerden alınan huzur hakkı ücretleri, devletin en üst denetleme organı olan Devlet Denetleme Kurulu tarafından ilk kez incelemeye alındı!

GÜNDEM 20.09.2021, 04:35
3
180 bin liralık genel müdür incelemeye alındı!
Geçtiğimiz günlerde Tarım Kredi Kooperatifleri’nde denetleme çalışmalarını başlatan Devlet Denetleme Kurulu denetçilerinin, genel müdürlerin atanmasıyla ilgili yönetim kurulu kararları ile genel müdür ve genel müdür yardımcılarına ödenen maaş, ikramiye, teşvik primi ile huzur hakkı ücretlerine yönelik bütün evrakları incelemeye aldıkları ortaya çıktı. Maaş ve atamayla ilgili kararlarda özellikle son 3 genel müdürün (İrfan Güvendi, Ayhan Karayama ve Fahrettin Poyraz) döneminin incelenmesi dikkat çekti.
Türkiye’nin en önemli çiftçi kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatifleri’nde genel müdürlerin yüksek maaş ve huzur hakkı ücretleri, devletin en üst denetleme organı tarafından ilk kez incelemeye alındı. Çiftçi zor şartlarda üretim yaparken, çiftçi kuruluşunun başına atanan genel müdürlerin yüksek maaş ve birçok iştirakten aldıkları huzur hakkı ücretleriyle gündeme gelmesi kamuoyunda büyük tepkilere neden oluyordu. Mevcut görevini hukuksuz bir şekilde sürdüren Fahrettin Poyraz’ın milletvekili emekli maaşıyla birlikte Tarım Kredi Kooperatifleri’nden aldığı maaş, ikramiye, teşvik primi ve üç ayrı yerden aldığı huzur hakkı ücretiyle birlikte (yolluk, yurt dışı harcırahları ve kart harcamaları hariç) aylık gelirinin 180 bin lirayı bulması, çiftçi kuruluşunda yaşanan maaş skandalını gözler önüne seriyor. Millî Gazete’nin çiftçi kuruluşlarındaki denetimsizliklerle ilgili yıllardır yaptığı haberler devlette karşılığını bulurken, çiftçi kuruluşları ilk kez devletin en süt denetleme organı olan Devlet Denetleme Kurulu tarafından denetlenmeye başlanmıştı. Devlet Denetleme Kurulu denetçileri ilk denetimi Tarım Kredi Kooperatifleri’nden başlatırken, Merkez Birliğin 7’nci katına yerleşen denetçiler, Merkez Birliği başta olmak üzere bütün iştirakleri incelemeye aldı.

Devlet Denetleme Kurulu denetçilerinin, sadece genel müdür ve genel müdür yardımcılarına ödenen parasal ödemelerle yetinmeyip genel müdürlerin atanmasıyla ilgili yönetim kurulu kararlarını da incelemeye aldığı öğrenildi. Denetçilerin genel müdürlerin atanmasıyla ilgili yönetim kurulu kararlarını da incelemeye alması Millî Gazete’nin Tarım Kredi Kooperatifleri’nde yaşanan hukuksuz atamayla ilgili yaptığı haberlerdeki haklılığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Tarım Kredi Kooperatifleri’ni 3,5 yıldır hukuksuz bir şekilde yöneterek çiftçi kuruluşunu büyük bir hukuksuzluğun altına sokan Fahrettin Poyraz’ın, bu hukuksuzluğun üstünü örtmek için kamuoyunu ve kendisini atayan siyasi iradeyi bile yanıltırken, savcı ve hakimleri de yanılttığı ortaya çıkmıştı. Devlet Denetleme Kurulu denetçilerinin genel müdürlerin atanmasıyla ilgili yönetim kurulu kararlarını incelemeye alması bu anlamda anlamlı bulundu.

Diğer yandan Fahrettin Poyraz’ın Gübretaş’ın yüzde 48 ortağı olduğu İran’daki RAZİ şirketinden aldığı aylık 7 bin Euro huzur hakkı ücretini kamuoyundan saklarken, maaşının dışında sadece Gübretaş’tan aylık 12 bin lira huzur hakkı ücreti aldığını açıklamıştı. Yine Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan da aylık 12 bin lira huzur hakkı ücreti almasına rağmen bu da kamuoyundan gizlenmişti. Devlet Denetleme Kurulu denetçilerinin Millî Gazete’nin ortaya çıkardığı bu skandallarla ilgili inceleme başlatması anlamlı bulundu.

Devlet Denetleme Kurulu denetçilerinin, sürekli yüksek maaş ve huzur hakkı ücretleriyle gündeme gelen genel müdürlerle ilgili olarak son 6 yılın bütün evraklarını istedikleri ortaya çıktı. Genel müdür ve genel müdür yardımcılarına ödenen maaş, huzur hakları ve harcırahlarla ilgili bütün kayıtları incelemeye alınırken, son 3 genel müdürün yani İrfan Güvendi, Ayhan Karayama ve Fahrettin Poyraz döneminin incelenmesi dikkat çekti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı