180 bine yakın sağlık işçisi Öz Sağlık-İş’i tercih etti

Sağlık Bakanlığı ve bağlı kurum ve kuruluşlarda çalışan 180 bin sağlık işçisi, sendika üyeliği konusunda Hak-İş’e bağlı Öz Sağlık-İş’i tercih etti.

SAĞLIK 03.11.2022, 07:40
12
180 bine yakın sağlık işçisi Öz Sağlık-İş’i tercih etti
Sağlık işçileri adına toplu sözleşme masasına öz sağlık-iş oturacak.
Sağlık Bakanlığı ve bağlı kurum ve kuruluşlarda çalışan 180 bin civarında işçinin Öz Sağlık-İş Sendikası’nı tercih etmesi ile toplu sözleşme masasında yetkili oldu. Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, yeni dönemde de en kapsamlı, en kazanımlı toplu sözleşme için masaya oturacaklarını kaydetti.
Yetkili sendika olunmasını sağlayan işçilere teşekkür eden Sert, işçilerin güveninin sendika bazında sorumluluğu daha da artırdığına dikkat çekerek, “Sağlık Bakanlığı bünyesinde görev yapan işçilerimizin gerek özlük hakları, gerek çalışma koşulları, gerekse maddi kazanımlarının korunması ve artırılması yönünde hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. Bizim sendikal anlayışımızda işçi kadar işyerinin varlığının korunması da oldukça önemlidir. İş yeri varsa çalışan vardır. Bu anlamda tarafların uzlaşı içerisinde ve her iki tarafında memnun olabileceği bir toplu sözleşme sürecini başlatacağız. Hayırlı olsun” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı