20 yıldır iktidarda olanlar tekrar iktidara soyunuyor

Saadet Partisi Ankara İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Geleneksel İl Bayramlaşması” Saadet Partisi Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi.

SİYASET 24.04.2023, 04:35
1
20 yıldır iktidarda olanlar tekrar iktidara soyunuyor
Bayramlaşma programına Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da katıldı.
Bayramlaşmada konuşan Karamollaoğlu, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek seçime az bir zaman kaldığına dikkat çekerek, şunları söyledi: “Bugün bir seçime gidiyoruz, belki de siyasi tarihimizin en büyük seçimlerinden bir tanesi. 20 yıldır iktidarda olan, 3 dönemden fazla kimse cumhurbaşkanı olmamalı diyen bir insan, bugün 5’inci dönemine soyunuyor.”
 Saadet Partisi Ankara İl Başkanlığı tarafından organize edilen ‘Geleneksel İl Bayramlaşması’ parti genel merkezinde gerçekleştirildi. Bayramlaşma programına Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Ankara 3’üncü bölge milletvekili adayı Mesut Doğan da katıldı. Karamollaoğlu, Ankara İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma programının ardından Türkiye geneli teşkilat mensupları ile online olarak bayramlaştı.
Bayramlaşma programının açılış programını gerçekleştiren Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Av. Fatih Beyazıt, merhum Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan ve merhum Milli Görüş büyüklerini anarak “Saadet Partisi’nin kadim birikimi Türkiye’nin kurtuluş yolu için pusula olması için Bilge Başkanımızın huzurunda, Erbakan Hocamızın izinde Milli Görüş davamız içerisinde emek veren tüm teşkilat mensuplarının bayramlarını kutluyorum. İnşallah 15 Mayıs sabahında da yeni bir bayrama, yeni bir sabaha ulaşmayı temenni ediyorum“ dedi.
Mayıs ayında gerçekleştirilecek seçimlere dikkat çeken Saadet Partisi Genel Sekreteri ve Ankara 3’üncü bölge milletvekili adayı Mesut Doğan, seçimlerin ardından kutlanacak Kurban Bayramı’nı işaret ederek, “İnşallah önümüzdeki Kurban Bayramı’nda Saadet Partimizin iktidarın en önemli ortağı olduğu, Genel Başkanımızın Cumhurbaşkanı Yardımcısı olduğu bir bayramı yaşayacağız. İnsanımız bunalmış durumda, bu kadar güzel bir ülkemiz varken bizlerin sadece faturaları düşünüyor olmamamız gerekiyor. Sorunlarımızın çözümünü inşallah 15 Mayıs günü itibaren başlatacak, insanlarımızın nefes aldığı dönemi başlatacağız inşallah” ifadelerini kullandı.
Yaklaşan seçim tarihini hatırlatan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, iktidarın makam koltuklarına alıştığını belirterek, “Bugün bir seçime gidiyoruz, belki de siyasi tarihimizin en büyük seçimlerinden bir tanesi. 20 yıldır iktidarda olan, 3 dönemde fazla kimse Cumhurbaşkanı olmamalı diyen bir insan bugün 5’inci dönemine soyunuyor. Burada sadece neden böyle davranılıyor denildiği zaman nefsiyatın dışında bir şey aklıma gelmiyor. Bu makama alışmış, kaybederse nasıl yaşayacağını bilmiyor. İşte buna despotluk deniyor” diye konuştu.
Milli Görüş davasının büyüklerini de anan Karamollaoğlu, gerçekleştirilecek seçimin olağanüstü bir şartlarda gerçekleştirileceğini belirterek, “Başta Erbakan Hocamız olmak üzere büyüklerimiz bu dava için ömürleri boyunca çalışma yürüttü. Süleyman Arif Emre ağabeyimiz, Recai Kutan ağabeyimiz, Fehim Adak ağabeyimiz, Oğuzhan Asiltürk ağabeyimiz ömürleri boyunca Erbakan Hocamızın yanından ayrılmadılar, yaptıklarını unutmamak lazım. Cenab-ı Hak inşallah bu yolda son nefesimizi vermeyi bize nasip eder. Geçen dönem Meclis’te bizi temsil eden Abdulkadir kardeşimiz ile verimli bir dönem geçirdik. Allah razı olsun. Bu seçim olağanüstü şartlarda seçimlere gittiğimiz için adaylık konusunda kısıtlı konumdaydık. Fakat bu bir ara dönemdir. Önümüzde ki dönem Milli Görüş hareketi olarak tüm vatandaşlarımıza ulaşmamızın ön adımı olacaktır. Türkiye’de yaşayan vatandaşlarımız, bu ülkede yaşamaktan bahtiyarlık duyuyoruz diyecek hale getirmek için çalışıyoruz. Biz eğer ülkemizi yaşanabilir bir ülke haline getirebilirsek, yeniden büyük Türkiye doğar. Erbakan Hocamız siyasi hayata adım atmasının ardından hep bu hedefleri gözeterek tavır sağladı. Tavırlar değişebilir ama hedefler değişemez. Yaşanabilir Türkiye, Yeni Bir Türkiye hedefimiz her zaman bakidir. Bütün fikirlerin ve düşüncelerin temelinde önce ahlaki değerlerin ihyası gelir. İhya edilmeyen hiçbir ülkede barış olmaz. Bizim bu hedefimiz her zaman bakidir ve Erbakan Hocamızdan bize mirastır. Ahlak ve Maneviyat derken ne diyoruz, önce Adalet. Adalet olmadan hiçbir ülkede ahlak ve maneviyat olmaz” dedi.
Adaletin önemine dikkat çeken Karamollaoğlu, adaletin ahlak ve maneviyat için olmazsa olmaz olduğunun altını çizdi. Karamollaoğlu, ahlak ve maneviyatın öncelenmesinin hayatın her alanında öneminin olduğunu da belirterek, “Adalet olmazsa zulüm olur, baskı olur, liyakatsiz insanlar başa getirilir, soygun, yağma yaşanılır, ulufe dağıtılır bu şuan da bizim ülkemizin yaşadığı durumdur. Tek bir kıstas, Cenab-ı Hakk’ın rızasını kazanabilmek veya kazanmamak. Onun için ahlaki ve manevi değerler denildiği zaman, cinsi münasebetler anlaşılmamalı. Peki ahlak ve maneviyat bizim için tek başına yeterli mi? Elbette değil. dünyada yaşıyoruz. Yemezsek aç olarak hayatımızı idame ettiremeyiz, giyinmezsek soğuktan kendimizi koruyamayız. Bu dünyada ki her insan kendini idame ettirebilmeli. Bu ne manaya geliyor, aç ve açıkta kimse olmamalı bu memlekette. Zekat bunun için ihdas edilmiş. Biz bunun dışında verdiğimiz zekatın 5-10 mislini de ihdas edebiliriz ama devlet bütün insanların ihtiyaçlarını karşılaması gereklidir” ifadelerini kullandı.
Gelecek dönem için Türkiye’nin yatırım yapmasının önemli olduğuna dikkat çeken Karamollaoğlu, Türkiye’nin her alanda ciddi yatırımlara ihtiyaç olduğunu belirterek, “Biz bir fabrika açıp ihracat yapmak ile uğraşırsak, yollarla, kullanılmayan havalimanları ile uğraşırsak bu israf olur. Havalimanı açılıyor, bir uçak inip kalkıyor bu nasıl bir israf. Biz meralarında hayvan otlamayan bir ülke istemiyoruz. Bugün dünyada teknoloji aldı başını gidiyor. Biz de teknoloji alanları kuracağız. Ben 1960’larda İngiltere’deydim. Bulunduğumuz üniversitede Amerikalıların uzay konusunda yapılan araştırmaları için milyonlarca dolar para ödedi. Ruslar ve Amerikalılar uzay mücadelesini gerçekleştirdi. Amerika aya gitti. Biz onlarında ötesine gitmek zorundayız. Geçmişte tüm atılımları Milli Görüş hareketi gerçekleştirdi, şimdi yine biz yapacağız. Bizim yapacağımız hamleler, hem yeni tesisler kurulacak, bu tesisler ile istihdam sağlanacak, işsiz kimse kalmayacak. Bu ülke ihtiyacı olan her şeyi üretecek. Kimseye muhtaç olmayacağız” diye konuştu.
İktidarın atılan adımları çarpıttığına dikkat çeken Karamollaoğlu, ihracat ve ithalat rakamlarına vurgu yaparak, “İhracatımız ve ithalatımız arasında ki fark her defa artıyor. Biz şimdi şeker ithal ediyoruz. Allah’tan korkun. Onlara kapılan iş adamları da kendilerine tasvir edilen alanların dışına çıkamıyorlar. Yeni yatırımlar yapılacak, her şeyi biz imal edeceğiz. Ekilmemiş tek bir metrekare tarım alanımız olmayacak. Kimseyi aç bırakmayacağız, hiçbir çocuk imkanım olmadığı için okula gitmedim demeyecek. Bir diğer önemli adımımız ise şahsiyetli bir dış politikadır. Biz kimsenin uydusu olmayacağız. Büyük Ortadoğu Projesi’ne izin vermeyeceğiz. Yeni bir dünyanın kurulması için ilk günden itibaren kollarımızı sıvayacağız. Biz önce bütün İslam ülkelerini bir araya toplamaya mecburuz. D-8’i ağzına almaya Sayın Cumhurbaşkanı korkuyor. Bu yapılmalıdır. Kolay mı değil zor ama biz bunu gerçekleştirmek ile mükellefiz. Diğer ülkeler ile de ilişkiler kurarız ama biz sömürü üzerine ilişki kuramayız” dedi.
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Ankara İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma programının ardından, Türkiye genelinde teşkilat mensupları ile online ortamda bayramlaşma gerçekleştirdi. Bayramlaşma programı yoğun katılım ile gerçekleştirildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı