21. Yüzyılda Gençlik ve İnanç Eğilimleri Sempozyumu Denizli’de yapıldı

Uluslararası 21. Yüzyılda Gençlik ve İnanç Eğilimleri Sempozyumu 11-13 Kasım tarihlerinde Denizli’de gerçekleştirildi.

AİLE 20.11.2022, 22:05
5
21. Yüzyılda Gençlik ve İnanç Eğilimleri Sempozyumu Denizli’de yapıldı
Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, PAÜ İslami İlimler Enstitüsü, Diyanet Vakfı ve Denizli Büyükşehir Belediyesi, Gaye Vakfı işbirliğiyle 11-13 Kasım tarihlerinde Denizli’de Uluslararası 21. Yüzyılda Gençlik ve İnanç Eğilimleri Sempozyumu düzenlendi. Günümüz gençlerinin yaşadığı inanç eğilimlerinin anlaşılmasına katkı sunmayı hedefleyen, ayrıca yüce ahlak değerlerine bağlı bir gençlik inşa etmenin nasıl mümkün olabileceğine dair ipuçları ortaya koymayı amaçlayan sempozyuma lise ve üniversite çağındaki gençler başta olmak üzere farklı yaş gruplarından izleyicilerin oldukça yoğun ilgi gösterdikleri görüldü.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen sempozyuma ülkemizdeki çeşitli üniversiteler başta olmak üzere ABD, Ürdün, Özbekistan, Kırgızistan, Lübnan, Umman, Libya, Azerbaycan vb. ülkelerden 100’ün üzerinde üst düzey akademisyen ve bilim adamı katıldı ve paralel oturumlarla katılımcılar bilgilendirildi. Cuma günü Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın açılış konuşması ile başlayan program, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın telekonferans yöntemiyle katılımcıları ve izleyicileri selamlaması ile devam etti. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da bir konuşma yaparak gençleri bilinçlendirme noktasında gerçekleştirilecek böylesi etkinliklere Büyükşehir Belediyesi olarak desteklerinin süreceğini ifade etti. Aynı anda 5 oturum ve 100’ün üzerinde konuşmacının gerçekleştirdiği oturumlarda Gençlik ve Günümüz Yaygın İnanç Krizleri, Şüphe ve İnançsızlık Kıskacında Dini Arayışlar, Liberalizm Bağlamında Gençler, Değerler ve İnanç, Metaverse ve Din, Uzaydan Beyne Nöronal Seyahat, İnsanın Kendi Hakikatini Düşünmeyi Unutması ve Din, Gençliğin Varoluşsal Benlik Arayışında Posthumanizmin Yeri ve Dinî Boyutu: Bazı Mantıksal Çıkarımlar, Twitter’da Deizm İçerikli İletilerin İncelenmesi, Sosyal Medyada Dini İletişimin Medyatikleşmesi ve Gençlerin Tutumu ve daha pek çok önemli konu başlığı ele alındı.
Ayrıca Cuma günü açılış konuşmaları sonrasında Denizli ili Serinhisar ilçesi Yatağan mahallesinde Gaye Vakfı desteğiyle kurulan PAÜ İslami İlimler Enstitüsü’nün Konferans Salonu, Denizli Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda tamamlandı ve açılışı gerçekleştirildi. Enstitünün, yeni konferans salonu ile Uluslararası pek çok sempozyum ve panele ev sahipliği yapacağının altını çizen Prof.Dr.İsmail.Hakkı Aydın,28 Nisan 2023 tarihinde Yatağan’da PAÜ İslami İlimler Enstitüsü’nün evsahipliğinde İmam Serahsi Sempozyumu yapılacağının da müjdesini verdi. Açılışta ayrıca 900 yıllık bir geçmişe sahip yazma eserler ve Yatağan Medresesi’ne hediye edilen Sancak da katılımcılar tarafından ziyaret edildi.
Sempozyumun son günü olan 13 Kasım Pazar günü ise katılımcılarla birlikte Pamukkale, Laodikya gezisi gerçekleştirildi ve Denizli’nin yöresel lezzetlerinin bir araya getirildiği yiyecek standlarından ikramlarda bulunuldu.
Sempozyumun PDF formatında oluşturulan tam kapsamlı kitap çalışmasına https://pauilahiyatsempozyum.net/ web sitesi aracılığıyla ulaşılabiliyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:56
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:21
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı