21'inci yılında AKP çöküş dönemini yaşıyor!

Toplumsal Etki Araştırmaları Merkezi (TEAM) Direktörü Ulaş Tol, 21'inci yılında AKP'nin çöküş dönemini yaşadığını belirtti.

GÜNDEM 14.08.2022, 09:55
2
21'inci yılında AKP çöküş dönemini yaşıyor!
21 yaşına giren AKP, 2018 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi ve Meclis çoğunluğunu MHP ile alırken son 2 yılda da daha önce partide kritik görevler üstlenmiş Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın liderliğinde kurulan iki parti çıkardı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "kritik bir dönüm noktası" olarak değerlendirdiği 2023 seçimleri öncesi iktidar partisi için kritik bir yorum geldi.

Gazete Duvar'dan Serkan Alan'a konuşan Toplumsal Etki Araştırmaları Merkezi (TEAM) Direktörü Ulaş Tol, 21'inci yılında AKP'nin çöküş dönemini yaşadığını belirtti. AKP'nin 21 yılına bakıldığında hızlı bir çıkış, büyüme dönemi, olgunluk dönemi yaşadığını ve 31 Mart Yerel Seçimleri ile birlikte düşüşe geçtiğini ifade eden Tol, "Belki de günümüzde çöküş döneminde olduğunu söyleyebiliriz" değerlendirmesinde bulundu.
AKP'nin "çöküş" döngüsüne girmesinin olgunluk dönemini iyi yönetememekle ilgili olduğunu ifade eden Tol, "Siyaset kurumları çıkış ve büyüme döneminde daha kapsayıcı, halka daha yakın ve farklı kesimleri gözeten yapılar olmaya çalışırlar. Çünkü çok özgüvenli değillerdir. Ama olgunluk döneminde eğer ‘Ben ne yapsam olur artık’ gibi bir düşünceye geçerlerse ki buna siyasette ‘güç zehirlenmesi’ de diyoruz, bir otoriterleşme gelir. Bu otoriterleşme döneminde düşüş sinyallerini de almazsa, düşüş kaçınılmaz olur. Bu dönemde gemiyi terk etmeye başlayan kadrolar olur. Tüm bunlar AK Parti’de yaşandı. Düşüş dönemine uzun bir süredir girdi, şimdi de çöküş dönemini yaşıyor" diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı