24 Nisan’da okullar sorunları ile açılacak

Okullarda, 2022-2023 eğitim öğretim yılı ikinci ara tatili 24 Nisan’da sona erecek. Tüm Türkiye’de eğitimlerin başlayacağı ise Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından açıklandı.

EĞİTİM 18.04.2023, 04:35
4
24 Nisan’da okullar sorunları ile açılacak
Özellikler deprem bölgesinde var olan sorunlara karşın bu açıklamanın yapılması tepkiler ile karşılanırken, bölgedeki eğitimlerin çadır ve konteyner kentlerde gerçekleştirilmesi ile öğrencilerin ve bunun yanı sıra öğretmenlerin de sorunlarının var olduğu hatırlatıldı. Kahramanmaraş merkez üslü olarak 6 Şubat’ta yaşanan iki depremin ardından eğitim sürecine bir süre ara verilmiş ve bir süre eğitim başlatılamamıştı. Bölgelerde kurulan çadır ve konteyner sınıflar ile birlikte eğitim verilmeye tekrar başlanmıştı. 2022-2023 eğitim öğretim yılı ikinci ara tatilinin 24 Nisan’da bitecek olması ise yeni soru işaretlerine neden oldu.

MEB Bakanı Özer, deprem bölgesinde normalleşmenin yolunun eğitimin başlamasından geçtiğine dikkat çekerek, 24 Nisan tarihinde eğitimin başlamasının önemini ifade etmişti. Depremlerin üzerinden geçen süreye rağmen halen birçok sorunun çözülememesinden dolayı öğrenciler ve öğretmenlerin tedirginliği devam ediyor. Ara tatilinin ardından deprem bölgelerinde de okullar açılacakken, eğitim çadır ve konteynerlerdeki sınıflarda devam ettirilecek. Deprem bölgesine geri dönen öğrencilerin sayısının 32 bin 659’a ulaştığı, en fazla geri dönüşün olduğu 4 il Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay ve Malatya olarak kaydedildi.

Depremden etkilenen illerden bazılarında eğitim taşımalı olarak gerçekleştirilse de eğitime devam edilen illerin çoğunda çadır ve konteyner sınıflarda devam etmişti. Öğretmenler ise sorunların çözülemediğine dikkat çekerek, tayin ve atama taleplerini dile getirmişti. Tüm Türkiye’de eğitimin başlamasına az bir zaman kalmış olmasına rağmen eğitime ilişin atılan adımların yetersizliğinden dolayı hem öğretmenler hem de öğrenciler tepkili.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı