Son Dakika

26 bin sosyal hizmet işçisi için ‘refah payı’ çağrısı

Öz-Sağlık-İş Genel Başkanı Devlet Sert, 26 bin sosyal hizmet işçisi için düzenleme çağrısında bulundu.

EKONOMİ 19.04.2023, 04:35
26 bin sosyal hizmet işçisi için ‘refah payı’ çağrısı
Öz-Sağlık-İş Genel Başkanı Devlet Sert, 26 bin sosyal hizmet işçisi için düzenleme çağrısında bulundu. Toplu iş sözleşmesinin üzerinden geçen süre ve asgari ücret seviyesinde yapılan yükselişe dikkat çeken Sert, bu duruma sessiz kalmayacaklarına vurgu yaptı. Yaşanan hak kayıplarına karşı ise ‘Refah Payı’ düzenlemesi talep etti.
Asgari ücrette yaşanan yükselişler ile birlikte yapılan toplu sözleşmeleri sebebiyle asgari ücret seviyesine düşen sosyal hizmet işçisi için Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, acil ‘refah payı’ düzenlemesi için çağrıda bulundu. Yaşanan düşüşlerin ise kabul edilebilir olmadığına dikkat çekti. Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, yaşanan ekonomik krize dikkat çekilirken, toplumun birçok kesimine yapılan düzenlemeler hatırlatıldı. Bu düzenlemelerden sosyal hizmet emekçilerinin ise yararlanamadığının da altı çizildi. Açıklamada, “Toplumun dezavantajlı kesimlerine, devletin kendilerine emanet ettiği yaşlı, engelli, çocuk ve mağdur vatandaşlara hizmet eden, 24 saatin her anında büyük bir samimiyet, özveri ve olağanüstü çaba ile görevlerini yerine getiren sosyal hizmet işçilerinin aldıkları ücret şu an asgari ücret seviyesine düşmüştür. Önümüzdeki günlerde imzalanacak olan yeni dönem Kamu Çerçeve Protokolünden 1 Ocak itibariyle yararlanacak işçilerin ücretleri ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde 17 Nolu Sağlık ve Sosyal Hizmetler İşkolunda çalışan işçilerin ücretleri arasındaki makas daha da açılacak ve 26 binin üzerindeki sosyal hizmet işçisi dışlanmış, ötekileştirilmiş olacaklardır” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, personel yetersizliği nedeniyle daha yoğun çalıştıklarına dikkat çekilen sosyal hizmet işçilerinin karşısında ekonomik sorularında çıktığı belirtildi. Öz-Sağlık-İş Sendikasının bu konuda çalışmalar yapmasına rağmen olumlu bir dönüş alamadığı belirtilerek, “Ülkemizin girdiği seçim sürecinde üst üste açıklanan müjdelerde sosyal hizmet işçilerine yönelik maalesef herhangi bir müjde de henüz verilmedi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Politika Kurullarına sunmuş olduğumuz karşılaştırmalı raporlarda konunun ehemmiyeti ve aciliyeti karşısında henüz bir adım atılmamış olması, aileleri ile birlikte 150 bin kişiyi bulan bir kitleyi mağdur etmeye devam ediyor. Ağır ekonomik koşullar altında her geçen gün daha da ezilen sosyal hizmet işçisinin artık bekleyecek takati kalmadı. Mevcut toplu sözleşmeye yapılacak Ek Protokol ile sorun çözülür, sosyal hizmet işçileri de toplumun diğer kesimleri gibi bir nebze olsun rahatlayabilir. Önümüzdeki günlerde imzalanmasını beklediğimiz 2023 dönemi Kamu Çerçeve Protokolüne eklenecek bir madde ile sosyal hizmet işçilerinin asgari ücretin artışı karşısında yaşadıkları bu mağduriyete son vermek de mümkün olacaktır” denildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı