3. Dünya Savaşı ne zaman çıkacak? ABD'li yazarlardan kabus senaryosu

ABD'de emekli bir general ile bir gazetecinin beraber hazırladığı '2034 Dünya Savaşı Senaryosu' isimli kitabında 3. Dünya Savaşı hakkındaki senaryolara dair dikkat çeken anlatımlar yer alıyor.

DÜNYA 26.07.2021, 14:00
18
3. Dünya Savaşı ne zaman çıkacak? ABD'li yazarlardan kabus senaryosu
ABD'li emekli amiral James Stavridis ve gazeteci Elliot Ackerman'ın "2034: A Novel of the Next World War" isimli birlikte hazırladığı kitapta 2034'te ABD savaş gemilerinin Güney Çin Denizi'ne girmesiyle 3'üncü Dünya Savaşı'nın başlayacağına dair senaryolar yer alıyor.
Stavridis ve Ackerman'ın kitabına göre savaşta insansız askeri araçlar ve hack saldırıları ön planda olacak.
Hürriyet'te yer alan habere göre ABD'de yazılan kitapta tehlikenin ne boyutta olduğuna dikkat çekiliyor. ABD basınında yer alan haberlerde ayrıca, '2034: A Novel of the Next World War' (2034 Dünya Savaşı senaryosu) isimli kitapta 'küresel yangın' olarak adlandırılan en kötü senaryolara yer veriliyor.
ABD'li emekli amiral James Stavridis ve gazeteci Elliot Ackerman'ın kaleme aldığı kitapta 2034'te ABD savaş gemilerinin Güney Çin Denizi'ne girmesiyle 3'üncü Dünya Savaşı başlayacağı belirtiliyor.
Kurgu temelli olan kitapta öne sürülen 2034 yılındaki dünya savaşında insansız askeri araçların hakim olacağı belirtiliyor.
Konvansiyonel savaşın yanı sıra böyle bir çatışmada bir ilk yaşanacağı görüşüne yer veren kitabın yazarları Stavridis ve Ackerman, hazırladıkları kitapta bu ölçekte bir savaşta iki tarafın da düşman sistemlerini saf dışı bırakmak için geniş çaplı hack saldırılar düzenleyeceğinden de bahsediyor.
ABD - Çin savaşı Rusya Devlet Başkanı Putin için yıllardır beklediği fırsat olacağını belirten Politico'dan Maximilian Terhalle ise "Bir ABD-Çin savaşı muhtemelen ABD'nin ekonomik ve askeri yeteneklerinin tamamını olmasa da çoğunu emecek ve sonuç olarak Avrupa'da caydırıcılık sağlama konusundaki güvenilirliğini büyük ölçüde baltalayacaktır" görüşünü öne sürüyor.
Terhalle'ye göre, ayrıca böyle bir çatışma Putin'e Rusya'nın 1991'de Soğuk Savaş'ın sonundaki yenilgisini telafi etmek için fırsat sağlayacak.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı