50 bin yoğun bakım hemşiresine ihtiyaç var

Saadet Partisi İstanbul İl Kadın Kolları, Türk Yoğun Bakım Hemşireleri Derneği Başkanı Ebru Kıraner’e online ziyarette bulundu.

GÜNDEM 30.05.2021, 04:35
9
50 bin yoğun bakım hemşiresine ihtiyaç var
Yoğun bakım hemşirelerinin koronavirüs pandemisinde yaşadığı sorunların konuşulduğu ziyarette, dernek başkanı Kıraner, Türkiye’de 50 bin yoğun bakım hemşiresine ihtiyaç olduğunu söyledi.
Saadet Partisi İstanbul İl Kadın Kolları, STK ve Halkla İlişkiler Birimi’nin organizesinde, Türk Yoğun Bakım Hemşireleri Derneği Başkanı Ebru Kıraner’e online bir ziyaret gerçekleştirildi. Saadet Partisi GİK Üyesi F. Nevin Gökçe, İl Başkan Yardımcısı Özlem Gerek Serenli, il yönetim kurulu üyeleri Funda Bozkurt ve Filiz Ören’in hazır bulunduğu görüşmede pek çok önemli konu ele alındı.

Türk Yoğun Bakım Hemşireleri Derneği Başkanı Ebru Kıraner ziyarette, “Yoğun bakım yatakları sayısında Avrupa’da ikinci sırada olduğumuz dile getiriliyor ama bu 20 bin üçüncü düzey yoğun bakım yatağımızı çalıştırabilmemiz için minimum 40-50 bin yoğun bakım hemşiresine ihtiyacımız var. Biz şu an yarısına sahibiz. Meslektaşlarımız günde 12 saat bazıları 24 saat çalışıyor. Bu durum hastayı ve personeli olumsuz etkilemekte. Kamuda çalışan hemşireler yoksulluk sınırında, özel hastanelerdeki hemşireler açlık sınırında maaş alıyor” diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı