"50 milyon doları olan rahat yaşar" demişti: Dilek Sabancı özür diledi

Katıldığı programda, "Bir insan için ne kadar para gerekli" sorusu üzerine, "50 milyon, 100 milyon dolarınız olsa rahat rahat yaşarsınız"  diyen iş insanı Dilek Sabancı, özür diledi. 

GÜNDEM 07.01.2023, 16:50
7
Radyo Sputnik’te yayınlanan, "Meliha Okur’la Anlat Bana" programının konuğu olan Sabancı'nın, "Bir insanın rahat yaşayabilmesi için ne kadar para gerekli" sorusuna verdiği yanıt, sosyal medyanın gündemine oturdu.
İnsanların rahat yaşayabilmesi için milyar dolarlara gerek olmadığını, 1-2 milyonun da yeterli olabileceğini söyleyen Sabancı, şu ifadeleri kullanmıştı:

Sözlerinin tepki çekmesinin ardından özür dileyen Sabancı, yaptığı yazılı açıklamada, şöyle dedi:

“İnsanın iyi bir evi, arabası, rahat yaşayabileceği bir parası olması lazım ama bu para bana göre milyar dolarlar değil. Milyon dolarlar da yetebilir veya bazı insanlara 1-2 milyon dolar da yetebilir. Onun dışında istediği zaman seyahat edebilmeli. 50 ile 100 milyon dolarınız olsa rahat rahat yaşarsınız ama bence 100 milyon dolara değil de daha düşük rakamlarla daha çok mutlu olabilmek daha büyük başarı. İyi bir işiniz olsun, eviniz olsun, arabanız olsun, hastalandığınızda hastaneye gidecek paranız olsun, denize merakınız varsa tekneniz olsun, insan başka ne ister ki?”
"Geçen hafta Radyo Sputnik programcısı Sayın Meliha Okur'un programına konuk olmuştum.
Söyleşi sırasında bir soruya verdiğim yanıt, maalesef arzu etmediğim bir sonuç ortaya çıkardı. Ben, ilgili soruya yanıt verirken, bazı rakamlar telaffuz ettim. Amacım, 1-2 milyon liranın hayatın ihtiyaçlarına yeteceğini anlatmaktı. Ancak bunu sehven başka bir para cinsi ile ifade ettim. Ama ben, Türkiye'de pek çok insanın bu seviyede de kazanç elde edemediğini biliyorum. Bu durumu en iyi bilen insanlardan biriyim.
Bu farkı kapatabilmek için, onlarca yıldır dezavantajlı grupların, sorunlarının çözümü için ben ve ailem çalışıyoruz.
Ben, programda hayırseverliği anlatırken bunları söylemek istemiştim. Ancak yanlış ifade ettim. Yanlış anlaşılmaya sebep olduğum için kamuoyundan özür dilerim.
Ben, bugüne kadar olduğu gibi, bundan böyle de elimden geldiğince dezavantajlı kesimlere yardım etmeye devam edeceğim." 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı