5'li çetenin Kalyon Holding'inden Sabiha Gökçen atağı!

Kalyon Holding'in Sabiha Gökçen’e yüzde 50 ortak olacağı iddia edildi. İşte detaylar...

GÜNDEM 19.08.2022, 19:00
3
5'li çetenin Kalyon Holding'inden Sabiha Gökçen atağı!
Malaysia Airports’un işlettiği Sabiha Gökçen Havalimanı (İSG) ortaklarından Kalyon Holding’in Sabiha Gökçen’e yüzde 50 ortak olacağı belirtiliyor. Meydan otoritesi Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri A.Ş (HEAŞ) ise görevi Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne (DHMİ) devredeceği iddia edildi.
Haber.aero'nun özel haberine göre, Malaysia Airports, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki işletme hakkının yüzde 50’sini Kalyon Holding’e satacak. Ön anlaşmanın 1 ay önce imzalandığı, Malezya Kralı Sultan Abdullah Şah’ın Türkiye'ye resmi ziyareti sonrası durumun açıklığa kavuşması bekleniliyor.
İstanbul Havalimanı’nda yüzde 55 hisseye sahip olan Kalyon Holding’in havacılık sektöründe yatırımlarını genişletmek istediği zaman zaman medyaya yansımıştı. Yapımı 10 yıldan fazla bir süredir bitmeyen ikinci pistin ise bu anlaşmayla daha erken bir tarihe çekilebileceği kaydediliyor.
1 Mayıs 2008 tarihinde, havalimanın 20 yıllık işletme hakkını 1 milyar 932 milyon euro karşılığı devralan Malaysia Airport’un asgari 336 milyon euro düzeyinde yatırım yaptığı tahmin ediliyor.
MEYDAN OTORİTESİ DHMİ'YE GEÇİYOR
22 senedir Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) bünyesinde İSG’nin meydan otoriteliği görevini üstlenen Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri A.Ş.’nin (HEAŞ) görevini Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne (DHMİ) devredeceği öğrenildi.
Habertürk yazarı Güntay Şimşek konu hakkında yazısında, "Bitmeyen ikinci pisti ile devletin en üst kademelerinde de rahatsızlığa sebep olan Sabiha Gökçen Havalimanı’nın gündeme gelen sorunlarının hızla çözümü için arayışlarının hızlandığını öğrendim. Ulaştırma Bakanlığı ile Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) arasında Sabiha Gökçen merkezli yoğun görüşmeler gerçekleşiyor. Çözüm için geliştirilen ve üzerinde konuşulan yeni model şu; “Mülkiyeti SSB’de olsun, işletmesini Devlet Hava Meydanları İşletmesi yapsın.” Ancak SSB tarafı bu yaklaşıma pek sıcak bakmıyor. İkinci pistin gecikmesinde Ulaştırma Bakanlığı’nın sorumlu olduğunu, davulun SSB’nin boynunda tokmağın bakanlıkta olması sebebiyle de kendi sorumluluklarında olan havalimanında bir şey yapamadıklarını belirtiyorlar” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı