5'li oluşumdan bir hamle daha: Seçim öncesi dev tesis satışa çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakın 5 şirket arasında yer alan Kalyon-Kolin ortaklığının İzmir'de bulunan yüzden dev doğal gaz depolama ve gazlaştırma tesisini seçim öncesinde satışa çıkardığı ortaya çıktı.

EKONOMİ 05.08.2022, 14:30
4
5'li oluşumdan bir hamle daha: Seçim öncesi dev tesis satışa çıktı
Muhalefetin '5'li Çete' olarak adlandırdığı AK Parti iktidarından en çok ihaleyi alan şirketler arasında yer alan şirketler gündemden düşmüyor. Cengiz Holding'in “Unison Havacılık AŞ” ile havacılık sektörüne atılmasının ardından Kalyon-Kolin ortaklığının yüzden dev doğal gaz depolama ve gazlaştırma tesisini satışa çıkardığı ortaya çıktı.
2023 seçimleri öncesinde Kalyon-Kolin ortaklığı İzmir'de bulunan, Etki Liman adı verilen “yüzen sıvılaştırılmış doğal gaz depolama ve gazlaştırma terminalini” satışa çıkarttı.
Aralık 2016 tarihinde devreye alınan Etki Limanı için Kalyon-Kolin ortaklığı yerli ve yabancı taliplilerle görüşmelere başladı.
Gazete Durum'dan Olcay Aydilek'in haberine göre Kalyon-Kolin ortaklığına yakın kaynaklar, “Yatırımcılarla görüşmeler yapıldı ve yapılıyor. En kısa sürede satışın sonuçlanması bekleniyor” dedi. 
Kaynaklar, söz konusu terminalin ekonomik büyüklüğüne ilişkin soru üzerine, “350-400 milyon dolar dolayında” diye konuştu. 
Öte yandan BOTAŞ ile Etki Liman arasında uzun yıllara uzanan (en az 5 yıllık) bir sözleşme bulunuyor. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı