Son Dakika

62 milyon TL'ye yakın nakit bulundu: Mafya korona yüzünden kaçıramamış

İngiltere'de bir evde 5.1 milyon sterlin bulundu. Polis, çetelerin parayı Covid yüzünden ülkeden çıkaramadığını, dairede yatakların altı ve dolapların yanı sıra yerlerde bile para olduğunu açıkladı.

DÜNYA 30.05.2021, 21:50
14
62 milyon TL'ye yakın nakit bulundu: Mafya korona yüzünden kaçıramamış
İngiltere'nin başkenti Londra'da bir evde 5.1 milyon sterlin (yaklaşık 61 milyon 931 bin 500 TL) nakit para bulundu. İngiliz polisi, Fulham'daki lüks dairenin farklı çeteler tarafından para aklamak için kullanıldığını, bu kişilerin korona virüsü önlemleri nedeniyle söz konusu parayı yurtdışına çıkaramadıkları için bu evde sakladıklarını açıkladı.
Metropolitan Polisi'nden Jason Prins, ekibinin silah ve uyuşturucu kaçakçılığı üzerine uzun süredir bir operasyon yürüttüğünü, söz konusu dairenin de bu sırada şans eseri bulunduğunu söyledi. Buna göre daire, gizli görevdeki polislerin 36 yaşındaki Ruslan Shamsutdinov'u lüks daireye ağır çantaları taşımakta zorlanırken görmesi üzerine fark edildi. Prins, "Dairede her yerde para vardı - yatakların altında, dolaplarda ve yerlerde. Artık saklayamıyorlardı bile. Burası, bir dizi suç örgütünün para aklama merkeziydi... Covid, paradan kurtulmak konusundaki sorunlarını iyice büyütmüştü" dedi.
Prins, Metropolitan Polisi'nin ilk kez tek seferde böylesine yüklü miktarda 'kara para' ele geçirdiğini, bunun İngiltere için ulusal çapta da bir ilk olabileceğini söyledi. Polis açıklamasına göre, çeteler, Covid-19 önlemleri nedeniyle bu parayı ülkeden çıkaramadıkları ve sonrasında ne yapacaklarını bilemedikleri için bu dairede saklamıştı.
Olayla ilgili yine Londra'da bir Özbekistan vatandaşının evine yapılan baskında 39 bin euro ile 8 bin sterlin, bir İran vatandaşının evinde de 198 bin 600 sterlin nakit para bulundu. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı