6284 ile milyonlarca aile mağduru ortaya çıkıyor

6284 savunmasına Aile Mağdur Hakları Platformu'ndan tepki…

AİLE 19.03.2023, 04:35
8
6284 ile milyonlarca aile mağduru ortaya çıkıyor
Birçok ailenin yıkılmasına sebep olan 6284 sayılı kanun AK Parti iktidarı tarafından savunulurken, Aile Mağdur Hakları Platformu Kurucu Başkanı İlhan Ergincan, AK Parti iktidarının 6284 sayılı kanunu ne zaman gündeme gelse savunuculuğuna soyunduğunu hatırlatarak, “AK Parti içindeki bu feminist oluşumlar ile milyonlarca aile mağduru ortaya çıkmaktadır” dedi.
Birçok ailenin yıkılmasına neden olan 6284 kadının sözlü beyanı konusu bir süredir gündemde. Çok sayıda yuvayı dağıtan söz konusu kanun, tüm itirazlara rağmen AKP tarafından baş üstünde tutulmaya devam edilirken, mağdurlar konuya ilişkin açıklamalara tepki gösterirken, Aile Mağdur Hakları Platformu Kurucu Başkanı İlhan Ergincan, AK Parti içerisinde 6284 savunuculuğuna dikkat çekerek, “Düzenlemeye bağlı olanlar, bunun hesabını ahirette de veremeyecektirler” dedi

Gündemin ne zaman 6284 sayılı kanun ve süresiz nafaka olursa belli başlı isimlerin açıklama yaptığına vurgu yapan Ergincan, AK Parti içerisinde oluşan feminist yapıya dikkat çekerek, “Ne zaman gündem 6284 kadının sözlü beyanı ve süresiz nafaka olsa aile ve toplumu ilgilendiren meseleler üzerinden kaldırılan fesat sözleşme İstanbul sözleşmesinin etkisinden kurtulamayan Aile Bakanı Derya Yanık ve AK Parti vekili Özlem Zengin ‘6284 sayılı kanuna dokunmayı aklınızdan bile geçirmeyin, kırmızı çizgimizdir’ söylemi ile karşı karşıya kalmaktayız. Sapkın homoların savunucusu olacak kadar savunmaya başlayan AK Parti içindeki bu feminist oluşumlar ile milyonlarca aile mağduru ortaya çıkmaktadır” dedi.

Boşanma davalarında özellikle tedbir nafakası ve süresiz nafaka gibi kararlar neticesinde birçok yeni mağduriyetin ortaya çıktığını belirten Ergincan, uygulamaların suistimale açık olduğunu kaydederek, “Aldatan eşe dahi nafaka ödettiren bu adil olmayan ahlak dışı kanunlar derhal kaldırılmalıdır. Süresiz nafaka tüm partilerin öncelikli maddeleri olmalı ve boşanma sonrası kadın erkek arasındaki bu husumetler sona erdirilmelidir. Boşanmaların artmasına neden olan bu garabet yasalar değiştirilmelidir” ifadelerini kullandı.

İktidar kanadından yapılan iki açıklama gündemi uzun süre mağdur etmişti. İlk açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’tan gelmişti. Bakan Yanık, “6284 sayılı kanunun ruhuyla ve mevcudiyetiyle varlığı son derece önemlidir. Varlığının tartışmaya açılması dahi bizce kabul edilemez. 6284 sayılı kanun, kadına yönelik şiddetle mücadele için yaptığımız en önemli yasal düzenlemelerden biridir. Kanunun kabulünden bu yana, uygulamayı da geliştirmek için titizlikle düzenlemelerimizi sürdürüyoruz” ifadelerini kullanmıştı. Aile Bakanı Yanık’ın yanı sıra AKP Grup Başkan Vekili Özlem Zengin de 6284 sayılı kanuna dair konuşmuştu. Zengin, konuya dair, “Sayın Bakanımız Derya Yanık da bu konuda bir açıklama yaptı. 6284, bizim için önemli bir konudur ve kırmızı çizgimizdir” diye konuşmuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı