6'lı masadan seçim güvenliği için yol haritası! 4 ana başlık sıralandı

Altı partinin oluşturduğu Seçim Güvenliği Komisyonu, Ankara'da bir araya gelerek 2023 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için izlenecek yol haritasını açıkladı.

GÜNDEM 06.06.2022, 13:35
3
6'lı masadan seçim güvenliği için yol haritası! 4 ana başlık sıralandı
CHP, Demokrat Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin bir araya gelerek oluşturduğu Seçim Güvenliği Komisyonu seçim öncesinden ve sonuna kadar alınan tedbirleri, partilerin ortak çalışması, seçim öncesi, seçim sürecinde yapılacak çalışmalar, seçim günü yapılacak çalışmalar ve seçim sonrasında yapılacaklar şeklinde 4 başlıkta sıralandı. Seçim Güvenliği Komisyonu şu isimlerden oluştu: CHP Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, DEVA Partisi Seçim İşleri Başkanı İdris Şahin, Demokrat Parti Göç ve Sosyal Politikalar Başkanı İlay Aksoy, Gelecek Partisi Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Ayhan Sefer Üstün, İYİ Parti Seçim İşleri Başkanı ve Ankara Milletvekili Şenol Sunat ve Saadet Partisi Mahalli İdareler Başkanı Hasan Bitmez.
Her parti seçim kütüklerini YSK’dan alarak bunlar üzerinde çalışma yürütecek. 'Anormal sayıda seçmen kaydı, vefat ettiği halde kütüğe yazılanlar' gibi başlıklar değerlendirilecek.
Sandık başı işlemlerini takip edecek kadrolar belirlenecek. Yaklaşık 200 bin civarında kurulacak sandık için görevlisi belirlenecek. Bu görevliler eğitimden geçirilecek.
Partiler ortak seçim alt yapısı sayesi oluşturacak. Bu konuda partiler iş birliği yapacak.
Altılı Masa Seçim Güvenliği Komisyonu'nun basın açıklaması... https://t.co/yQYXSCyJ6U
— Saadet Partisi #İnsancaYaşam (@SaadetPartisi) June 6, 2022

Sandık kurulu başkanı ve memur üye belirleme süreci takip edilecek.
Her siyasi parti seçim sürecinde düzenleyeceği, miting, toplantı benzeri faaliyetler konusunda diğer partileri bilgilendirecek.
Altılı masayı oluşturan partiler propaganda faaliyetlerinin sağlıklı, eşit ve adil şekilde yürütülmesi için iş birliği yapacak.
Seçim günü bütün sandık kurullarının mevzuata uygun şekilde oluşumu takip edilecek.
Sandık başından gerçekleşecek, usulsüz işlemleri, mükerrer oy kullanımı, kamu gücü kullanarak yapılan manipülasyonlar ile yerel ve yöresel müdahaleler konusunda şikayet ve itiraz yolarını kullanılacak.
Seçmenin oy vermesi teşvik edilerek ve kolaylaştırılacak.
Seçim sürecinde yapılan itirazlar takip edilecek.
Islak İmzalı sandık sonuç tutanağının alınması ve yetkili birimlere iletilmesi sağlanacak.
Oy torbasının ilçe seçim kuruluna ulaşması takip edilecek.
İl Seçim Kurulları’ndaki birleştirme işlemleri takip edilecek
YSK tarafından resmi sonuçların ilanına kadar her türlü itiraz mekanizması takip edilecek.
Altılı Masa Seçim Güvenliği Komisyonu'nun basın açıklaması... https://t.co/yQYXSCyJ6U — Saadet Partisi #İnsancaYaşam (@SaadetPartisi) June 6, 2022

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı