7 ay önce ses kaydı sonrası istifa eden Aykut Erdoğdu yeniden CHP'de

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) geçtiğimiz temmuz ayında istifa eden İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, bugün toplanan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) kararıyla partiye geri döndü.

SİYASET 01.02.2023, 20:45
2
7 ay önce ses kaydı sonrası istifa eden Aykut Erdoğdu yeniden CHP'de
T24'ten Eray Görgülü'nün haberine göre eski eşinin yayınladığı ses kaydı sonrası partisinden istifa eden İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, 7 ay sonra yeniden CHP üyesi oldu. Aykut Erdoğdu’nun CHP’ye geri dönüşüyle partinin Meclis’teki sandalye sayısı da 134’ten 135’e çıkmış oldu. 
Erdoğdu, 7 ay bağımsız milletvekilliği yapmıştı. 
NE OLMUŞTU?Partiye geri dönen Aykut Erdoğdu’nun geçtiğimiz yıl Mart ayında boşandığı eski eşi Özge Pomen, "Özge" ismiyle açtığı Twitter hesabından, bir telefon görüşmesine ait ses kaydını paylaşmış, kayıtlarda Erdoğdu'nun, yeni eşi Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi Tuba Torun'un Parti Meclisi'ne girmesi için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ile defalarca konuştuğunu söylediği duyulmuştu.
Erdoğdu, Özge Pomen'in yayınladığı kayıt nedeniyle sosyal medya hesabından özür dilemiş, parti içerisinden istifa etmelerinin talep edildiği ifade edilmişti.
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Erdoğdu'nun yaşadığı olaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Sayın Erdoğdu'nun kendisi ve partimiz açısından en doğru kararı vereceğine inanıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.
Yaşananların ardından Erdoğdu ve Torun çifti CHP’den istifa etmiş, partiden yapılan açıklamada da “Sayın Genel Başkanımız, yaşanan süreç ile ilgili kararı, kendi takdirlerine bırakmıştı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendileri üzerinden yıpratılmaması amacıyla bu kararı aldıklarını bildirdiler” denilmişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı