7. Kısa Film Yarışması başladı

Bu yıl 7’ncisini düzenlenen “Eğitim” temalı Uluslararası Kısa Film Yarışması süreci başladı. Eğitim-Bir-Sen’in 2014 yılında “Öğretmen” temasıyla başlattığı yarışma, uluslararası boyuta taşındı.

KÜLTÜR SANAT 16.06.2022, 07:15
3
7. Kısa Film Yarışması başladı
Eğitim-Bir-Sen’in kültür sanata olan desteği sürüyor: 7. Kısa Film Yarışması başladı
Bu yıl 7’ncisini düzenlenen “Eğitim” temalı Uluslararası Kısa Film Yarışması süreci başladı. Eğitim-Bir-Sen’in 2014 yılında “Öğretmen” temasıyla başlattığı daha sonra “Örgütlenme” ve “Vefa” temasıyla devam ettirdiği, 2017 yılından itibaren “Eğitim” temasıyla sürdürülen yarışma, geçen yıl itibarıyla uluslararası bir boyuta taşındı. Sendika tarafından yapılan duyuruda, “Eğitim alanındaki farklı perspektifleri sanatla buluşturmayı, eğitime uluslararası platformda sinemanın etkileyici diliyle dikkat çekmeyi, eğitim süreçlerinde yaşananları, eğitimin önemli ve özel taraflarına odaklanacak hikâyeleri ortaya çıkarmayı; uluslararası eğitim sendikalarıyla çalışma alanlarımızı genişletmeyi, iş birliğimizi güçlendirmeyi, eğitim konusunda sanatsal bir faaliyet icra etmeyi hedefliyoruz” denildi.

Farklı dil, kültür ve tecrübelerden en iyilerin seçileceği yarışmada birinci olacak esere 20 bin TL, ikinciye 15 bin, üçüncüye ise 10 bin TL ödül verilecek. Ayrıca jüri tarafından sanatsal açıdan amaca uygun, ödüle layık görülecek bir esere Mehmet Akif İnan Özel Ödülü (6 bin TL); eğitime emek veren, eğitim süreçlerinde aktörlük yapan, eğitimcilerin gözüyle çekilmiş bir esere ise Erol Battal Sendikal Kadraj Ödülü (5 bin TL) verilecek. Yarışmaya katılacak filmler kurmaca dalında olacak ve süresi 10 dakikayı geçmeyecek. Son başvuru tarihi 17 Mart 2023 olan yarışmada dereceye giren filmlerin sahipleri, ödül töreni tarihi ve yarışma jürisi daha sonra kamuoyuyla paylaşılacak. Yarışma ile ilgili detaylı bilgiye ebskisafilm.org adresinden ulaşılabilecek.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı