74 yıldır ücretsiz elektrik kullanıyorlardı! O köyün elektriği kesildi

Batman'da 74 yıldır ücretsiz elektrik kullanan Yakıtlı köyünün elektriği kesildi.

AİLE 12.05.2022, 14:50
4
74 yıldır ücretsiz elektrik kullanıyorlardı! O köyün elektriği kesildi
Batman merkeze bağlı Yakıtlı köyünde dönemin Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün talimatı ile başlayan ve 74 yıl süren "ücretsiz elektrik" uygulaması sona erdi.
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Batman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada köyde son yıllarda hane sayısının artarak 30-35'e çıktığı ve yıllık 5 milyon 700 bin lira enerji maliyeti oluştuğu bildirildi.
Söz konusu enerjinin Türkiye Petrolleri tarafından karşılanması nedeniyle köyde hane sayısının gün geçtikçe arttığı ve bu nedenle bazı kuyuların stop ettiği belirtilen açıklamada "Ayrıca ilgili kanun gereğince TPAO tarafından Yakıtlı köyünün elektrik enerjisinin karşılanması kanunen mümkün olmadığı gibi İş Güvenliği Kanunu'nca da çok büyük yasal sorumluluklar getirmektedir. Son 6 ayda Yakıtlı köyü sakinleri ve enerji şirketi yetkililerinin de katıldığı toplantılar neticesinde köy sakinlerinin enerji şirketine dilekçe ile abonelik başvurusu yapmaları gerektiği, kendilerine defaatle söylenmiştir ve bu süreç içerisinde köy sakinleri mağdur edilmemiştir. Hatta enerji şirketinden sağlanacak yeni enerji için nakil hatlarının köye kadar TPAO tarafından çekilmesi dahi üstlenilmiştir" denildi.
Muhtar Abdulsamet Gezici ise hane sayısının yalnızca 12 olduğunu belirterek "Yıllardır TPAO ile iç içeyiz. Hiçbir sorunumuz olmadı. Şimdi de köyümüze verilen enerjinin kesilmesine anlam veremiyoruz" dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı