750 milyon dolar neden geri alınmıyor?

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Demirören Holding’in Ziraat Bankası’ndan aldığı ve geri ödemediği iddia edilen 750 milyon dolarlık krediyi Meclis gündemine getirdi.

GÜNDEM 10.06.2021, 04:35
31
750 milyon dolar neden geri alınmıyor?
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Karaduman, “Çiftçiye ait olan üretim alanları Ziraat Bankası tarafından satılığa çıkarılırken Demirören Holding’e verilen 750 milyon dolar neden geri alınmamıştır?” diye sordu.
Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, son günlerde tartışmaların odağında bulunan Ziraat Bankası tarafından Demirören Holding’e verilen 750 milyon dolarlık kredinin geri tahsil edilmediği iddiasını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Karaduman, çiftçilerin borcunu ödemek için tarlalarını sattığını ancak söz konusu şirketin neden borcunu ödemediğini sordu. 

Türkiye’de tarım ve hayvancılığı desteklemek amacıyla kurulan Ziraat Bankası tarafından borcunu ödeyemeyen çiftçilerin tarla ve bahçeleri satılığa çıkardığını söyleyen Karaduman, “Bankanın internet sitesinde 890’ı tarla, bağ, bahçe, 120’si arsa olmak üzere toplamda 1940 adet gayrimenkul satılığa çıkarılmıştı. Bununla birlikte tarım sektörünü ve çiftçiyi desteklemek gibi bir misyonu olan Ziraat Bankası’nın medya kuruluşlarını satın alabilmesi için Demirören Holding’e verdiği 750 milyon dolarlık krediyi tahsil etmediği iddia ediliyor” ifadeleri kullandı.

Karaduman, Hazine ve Maliye Bakanı Elvan’a 4 soru yönelterek, “Çiftçiye ait olan üretim alanları Ziraat Bankası tarafından satılığa çıkarılırken Demirören Holding’e verilen 750 milyon dolar neden geri alınmamıştır? Verilen bu kredi tahsil edildiyse ne kadarı tahsil edilmiştir? Bu tahsilatın yapıldığını gösteren belgeleri paylaşır mısınız? Demirören Holding geri ödeme yapmadıysa konu ile ilgili icra ve takip işlemleri başlatılmış mıdır?” diye sordu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı