90 bin işçi müjde bekliyor!

Taşerona kadro düzenlemesinde kapsam dışı kalan ve yıllardır sorunlarının çözülmesini bekleyen 90 bin işçinin talebini Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert dile getirdi.

GÜNDEM 11.09.2022, 04:35
3
90 bin işçi müjde bekliyor!
Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, kamuda taşerona kadro düzenlemesinde kapsam dışı kalan on binlerce çalışanın, yıllardır kırgın olduğunu ve iktidardan bir müjde beklediğini ifade ederek, kapsam dışı kalan işçilerin ivedilikle kadroya alınmalarını talep etti.

Kadro düzenlemesinde kapsamı dışı kalan on binlerce işçinin kırgın olduğunu belirten Sert, “Kapsam dışı bırakılan işçiler, içimizde yarım kalmış bir düzenlemenin sızısıdır. Her platformda dile getirdik, bir kez daha hatırlatıyoruz! Yüzde 70’de kalan hizmet sözleşmeleri gerekçe gösterilerek kapsam dışı bırakılan taşeron işçileri, taşerona kadro devriminin de yarım kalmasına sebep olmuştur. Kapsam dışı bırakılan 90 bin işçi kırgın” ifadelerini kullandı.

Hükümetin kapsam dışı kalan 90 bin işçi için hükümetin başlattığı çalışmayı desteklediklerini belirten Sert, “5 yıldır süren bu haksızlığın artık sona erdirilmelidir. 1 milyon kişilik taşerona kadro devrimi, 90 işçiye yapılan haksızlıkla gölgelenmemeli. Devrimin tamamlanmasına, eşitsizliğin ortadan kaldırılmasına az kaldı. Gözümüz kulağımız verilecek müjdede” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı