A Haber ayçiçek yağı fiyatları zammının sorumlusunu buldu!

Hükümete yakınlığıyla bilinen A Haber ayçiçek yağı fiyatlarına gelen zamları fırsatçı firmalara bağladı.

EKONOMİ 27.11.2021, 17:35
13
A Haber ayçiçek yağı fiyatları zammının sorumlusunu buldu!
Ayçiçek yağı fiyatları vatandaşlara zor zamanlar yaşatıyor. Ekonomik kriz nedeniyle neredeyse her gün marketlerde ayçiçek yağı etiketleri değişiyor. Hükümete yakınlığıyla bilinen A Haber ayçiçek yağı zamlarını sadece fırsatçı firmalara bağlaması dikkatlerden kaçmadı. 
Tekirdağ'da yer alan bir ayçiçek yağı fabrikasında haber yapan ve ekrana veren A Haber  dolar kuru bahane edilerek fiyatların yükseltildiğini iddia etti. Dövizde yaşanan dalgalanmayı fırsat bilenler, ürünleri depolarda saklayarak hem stokçuluk, hem de zam üstüne zam yapıyor iddiasında bulunan A Haber yayınladığı haberde fabrika müdürü Erkan Ünal'ın da açıklamalarına yer verdi. 

Ayçiçek yağı fiyatı üzerinden spekülasyonlar yapıldığını iddia eden Erkan Ünal, "Öyle bir durum söz konusu değil. Ülkemizin Ayçiçek yağı sektöründe en çok tercih edilen markalarını üretmekte olan birliğimiz, üretimine 7/24 tam kapasiteyle devam etmektedir. Üretimimiz şu anda devam ediyor. Yaklaşık aylık 20 bin tonun üzerinde rafine ayçiçek yağı üretimi gerçekleştirerek sevkiyatını talep doğrultusunda karşılıyoruz." iddiasında bulundu.
Öte yandan Ünal, "Pandemi döneminde üretimimizde hiçbir sıkıntı aksama yaşanmadı. Şu anda zaten bu yıl Ekim ayının ortalarına kadar hatta sonuna kadar ayçiçek hasadı bölgemizde ve Türkiye'de devam etti. Ülkemizin ihtiyacının yüzde 50-60'ını zaten bu bölgeden karşılamaktayız." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı