A Haber: Türkiye yangınlara hızlı müdahalesi ile dikkat çekiyor

Türkiye'de günlerdir orman yangınlarıyla uğraşırken havuz medyasından dikkat çeken bir açıklama geldi. A Haber'e göre Türkiye, felaketlere ve yangınlara hızlı müdahalesi ile dikkat çekiyor!

GÜNDEM 01.08.2021, 19:10
10
A Haber: Türkiye yangınlara hızlı müdahalesi ile dikkat çekiyor
Günlerdir devam eden orman yangınları, müdahale yetersizlikleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çay dağıtması, bakanların vatandaşları tatmin etmeyen, tepki çeken açıklamaları ve THK uçaklarının kullanılamaması tartışmaları arasında havuz medyasından A Haber'e göre Türkiye, gelişmiş ülkelere göre felaketlere ve yangınlara hızlı müdahalesi ile dikkat çekiyor. Ayrıca A Haber'e göre Türkiye'de şu an tüm yangınlar kontrol altında. A Haber'in yaptığı bu haber, sosyal medyadan da çok fazla tepki aldı. 
İşte A Haber'in ilgili haberi:
Avrupa Orman Yangını Bilgi Sistemi'nin açıkladığı verilerine göre 2020'de  ABD’de yangın başına düşen alan 68 hektar, İspanya’da 20.4 hektar, Kanada’da 76 hektar, Fransa’da 7.6 hektar iken Türkiye’de 6.2 hektar olarak kaydedildi. Veriler göz önünde bulundurulduğunda Türkiye felaketlere ve yangınlara hızlı müdahalesi ile dikkat çekiyor.
Dünya, son senelerde çok sayıda yangın, deprem ve sel gibi doğal afetlerle mücadele ediyor. Son zamanlarda özellikle Avrupa'da meydana gelen seller ve dünyanın pek çok noktasında patlak veren orman yangınları, doğal afetlerle mücadelenin ne kadar kritik olduğunu gözler önüne serdi.

Almanya, Belçika ve  Çin gibi ülkelerde yaşanan sel felaketlerinin ardından Avrupa basınında "Büyük ülkeler doğal afetlere hazır değil" yorumları yapıldı. Batı basını bu hafta Türkiye'nin farklı bölgelerinde çıkan orman yangınlarını yakından takibe aldı. Türkiye'nin bir kez daha korkunç boyutlardaki afetlerle mücadelesi öne çıktı.

Doğal afetlere karşı hızlı müdahalesiyle tecrübesini ortaya koyan Türkiye, başarılı operasyonlarla kısa sürede orman yangınlarının da neredeyse tamamını kontrol altına aldı. Dünyanın birçok köşesinde ise orman yangınları günlerdir devam ediyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı