A101'den, MEB haberine savunma geldi

A101, "Erdoğan “3 harfliler” diyerek hedef almıştı! A101 ve MEB anlaştı" haberine yönelik açıklamada bulundu.

AİLE 04.11.2022, 11:25
2
A101'den, MEB haberine savunma geldi
A101 Marketlerinden, "Erdoğan “3 harfliler” diyerek hedef almıştı! A101 ve MEB anlaştı" haberine yönelik açıklama geldi.
Sayın Yetkili,
Sizlere Yeni Mağazacılık A.Ş. (“A101”) vekili olarak ulaşmaktayız. İnternet haber sitenizde yer https://www.milligazete.com.tr/haber/12466865/erdogan-3-harfliler-diyerek-hedef-almisti-a101-ve-meb-anlasti URL linkinde, Müvekkil Şirket hakkında tamamen gerçek dışı ve yanlış bir içerik paylaşılmıştır.
Aşağıda yer alan açıklama metninde açıkça görüleceği üzere, haberinizde geçen protokolün asıl amacı Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile A101 iş birliği çerçevesinde A101 çalışanlarının mesleki eğitim merkezleri aracılığıyla eğitim öğretim sürecine dahil olmalarını sağlayarak mesleki bir sertifikalandırma sağlamaktır. Söz konusu Protokol ile, öğrencilerin A101’de çalışması değil, A101 çalışanlarının mesleki eğitim merkezleri aracılığı ile eğitilmesi ve A101 çalışanlarının mesleki açıdan sertifikalandırılması sağlanmaktadır.
Bu doğrultuda, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 14. maddesi kapsamında şeref ve haysiyeti ihlâl edici veya gerçeğe aykırı yayım yapılması halinde aşağıda belirtilen düzeltme ve cevap hakkı bulunmaktadır:
“İnternet haber sitelerinde ise zarar gören kişinin düzeltme ve cevap yazısını; sorumlu müdür, hiçbir düzeltme ve ekleme yapmaksızın, yazıyı aldığı tarihten itibaren en geç bir gün içinde, ilgili yayının yer aldığı sayfa ve sütunlarda, URL bağlantısı sağlanmak suretiyle, aynı puntolarla ve aynı şekilde yayımlamak zorundadır. Yayın hakkında verilen erişimin engellenmesi ve/veya içeriğin çıkarılması kararının uygulanması ya da internet haber sitesi tarafından içeriğin kendiliğinden çıkarılması durumunda, düzeltme ve cevap metni ilgili yayının yapıldığı internet haber sitesinde ilk yirmi dört saati ana sayfada olmak üzere bir hafta süreyle yayımlanır.”
Bu doğrultuda ilgili yükümlülük kapsamında, gerçeğe aykırı nitelik taşıyan haberle ilgili aşağıda ve ekte iletilen düzeltme ve cevap yazısını Kanun’da belirtildiği şekilde hiçbir düzeltme ve ekleme yapmaksızın, en geç bir gün içinde, ilgili yayının yer aldığı sayfa ve sütunlarda, URL bağlantısı sağlanmak suretiyle, aynı puntolarla ve aynı şekilde yayımlamanızı talep ederiz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı