A101'den motor aldığına bin pişman! Ruhsat çıkmadı Yediemin'de çürüyor

Market zincirlerinden A101'den motor alan Fatih Çakmak, firmanın ÖTV Beyannamesi vermemesi üzerine ruhsat çıkaramadı. Motoru Yediemin'de çürüyen Çakmak, bin pişman oldu.

GÜNDEM 25.01.2023, 21:30
1
A101'den motor aldığına bin pişman! Ruhsat çıkmadı Yediemin'de çürüyor
Karavan ve yat gibi ürünleri satmasıyla gündeme gelen A101, özellikle motosiklet satışlarında, hem siparişi geç teslim etmesi, hem de ruhsat çıkarılması için gerekli evrakları taahhüt ettiği zamanda yollamadığı gerekçesiyle tepkilerin odağında. Gıdadan, teknolojiye, elektronikten tekstile birçok alanda ürün satışı yapan A101'den 7 Aralık 2022 tarihinde motor alan Fatih Çakmak, zincir markettin ilgisizliği nedeniyle aldığı motor kullanılamaz hale geldi.
Aldığı motor teslim tarihinde kendisine ulaşmayan Çakmak, iptal etmek istemesine rağmen fatura çıktı bahanesiyle talebi yerine getirilmedi. Motosikleti günler sonra kendisine ulaşan Çakmak, ruhsat çıkarmak için notere gitse de ÖTV Beyannamesi olmadığı olumsuz yanıt aldı. 
A101'i arayıp ÖTV Beyannamesi'ni talep eden Çakmak, ÖTV Beyannamesi'nin 20 iş günü içerisinde kargoyla kendisine teslim edileceği yanıtını aldı. Motoru aldıktan neredeyse 2 ay sonra dahi ruhsat çıkaramayan Çakmak, A101'den motor aldığına pişman oldu. Çakmak'ın motoru trafik ekipleri tarafından yapılan denetimde ruhsat olmadığı için Yediemin Otoparkı'na çekildi. ÖTV Beyannamesi olmadığı için ruhsat çıkartılamayan motor otoparkta çürürken, Çakmak, motorun kaldığı her gün için otopark parası da ödemek zorunda kaldı.
A101 tarafından taahhüt edilen 20 iş günü dolmasına rağmen ÖTV Beyannamesi kendisine ulaşmayan Çakmak, kendisi gibi birçok kişinin aynı durumdan mustarip olduğunu belirtiyor. Mağdur olduğunu söyleyen Çakmak, yetkililerden yardım bekliyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı