AB sevdası sürüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen’i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ağırladı. Görüşme 2 saat 45 dakika sürdü.

GÜNDEM 07.04.2021, 04:35
48
AB sevdası sürüyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen’i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen görüşmede, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri tüm yönleriyle gözden geçirildi. 18 Mart mutabakatının yenilenmesi, vize serbestisi, 25 yılı geride bırakan Gümrük Birliği Anlaşması’nın güncellenmesi gibi hususların gündeme geldiği ifade edildi. Avrupa Birliği ile iş birliğinin geliştirilmesi temelinde ilişkilerin geliştirilmesi için atılabilecek adımlarında ele alındığı belirtildi. Tam üyelik için müzakere sürecinin başlatılması da Ankara’nın bir diğer talebi. Bunun için 23 ve 24’üncü fasılların açılması gerektiği de dile getiriliyor. Toplantıda ayrıca bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında da fikir alışverişinde bulunulduğu kaydedildi. Görüşme 2 saat 45 dakika sürdü.

Erdoğan’ın AB yetkilileri ile görüştüğü saatlerde ajanslara çok önemli bir haber düştü. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, ülkenin tüm askeri bölgelerinde savaşa hazırlık durumu denetimlerinin başlatıldığını açıkladı. Rusya Ulusal Savunma İdare Merkezi toplantısında konuşan Şoygu, “Rusya Silahlı Kuvvetleri’nin hazırlık planına uygun olarak askeri idare organlarında, bölgelerde ve birliklerde denetimlere başlandı. Askerler, taktik, özel ve iki taraflı tatbikatlar yapmak üzere poligonlarda çalışmalara başladı” ifadelerini kullandı. Şoygu, Rusya ordusunu üst kademelerindeki askerlerden denetim çalışmalarının yüksek nitelikli olarak yapılmasını ve birlikler ile askeri teçhizatın hareketi sırasında güvenliğin sağlanmasını talep etti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı