ABD Başkanı Biden, trenle Ukrayna'ya sokuldu! Ama nasıl?

ABD Başkanı Joe Biden, geçtiğimiz Pazartesi günü Polonya'da gizlice Ukrayna'ya ait bir trene bindirilerek 20 saatini trende geçirmesinin ardından Ukrayna'nın başkenti Kiev'e getirildi

DÜNYA 25.02.2023, 17:15
1
ABD Başkanı Biden, trenle Ukrayna'ya sokuldu! Ama nasıl?
Ukrayna'nın demiryolu şirketi Ukrzaliznytsia'nın başkanı Aleksandır Kamişin, Ukrayna'nın, "Demir diplomasisi" programı kapsamında son bir yıldır dünya liderleri, toplum önderleri ve diplomatik misyonları resmi ziyaretler için demiryoluyla gizlice Ukrayna'ya sokuyor. 
Ukrayna'nın demiryolu şirketi Ukrzaliznytsia'nın başkanı Aleksandır Kamişin, ABD Başkanı Joe Biden'ın pazartesi gerçekleştirdiği sürpriz ziyareti de organize eden ekibin bir parçası olduğu ifade edildi.
İngiltere'nin günlük basın yayını olan The Guardian'a verdiği söyleşide Ukrayna'nın demiryolu şirketi Ukrzaliznytsia'nın başkanı Aleksandır Kamişin, "Güvenlik her şeydir. Bir tane bile sızıntı olmadı. Trendeki hiçbir görevli fotoğraf çekmedi. Delegasyonların gizliliğine saygı duyuyoruz" açıklamasında bulundu.
Ukrayna'nın demiryolu şirketi Ukrzaliznytsia'nın başkanı Aleksandır Kamişin, "Bu bizim için zor bir şey değil. İşimiz bu, her gün yapıyoruz. Düşünün, ABD Başkanı savaştaki bir ülkeyi ziyaret ediyor" dedi.
"Asıl zorluk delegasyonları düzgün ağırlamak" olduğunu ifade eden Ukrayna'nın demiryolu şirketi Ukrzaliznytsia'nın başkanı Aleksandır Kamişin, "Biden gibi birçoğu, trende Kiev'de geçirdiklerinden daha fazla zaman geçiriyor. Biden trende 20, Kiev'de ise 4 saat geçirdi. Herkes Ukraynalıların cesur olduğunu biliyor, misafirperver olduğumuzu da göstermek istiyoruz" şeklinde konuştu.
Söyleşiyi yapan Peter Beaumont, Ukrayna'nın demiryolu şirketi Ukrzaliznytsia'nın başkanı Aleksandır Kamişin'in ABD Başkanı Joe Biden'ın hangi trende olduğunu gizlemek için hangi yöntemleri kullandıkları konusunda bilgi paylaşmaktan kaçındığını ifade etti.
ABD Başkanı Joe Biden'ın Kiev'de olacağını varışa saatler kala ABD'nin Moskova'ya bildirdiğine dikkati çeken Beaumont, trende kimin olduğu konusunda hem Ukrayna'nın içindekileri hem de dışındakiler yanıltmak için "aldatmaca yöntemleri" kullanıldığının açık olduğunu belirtti.
Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaşta 353 demiryolu çalışanı öldürüldü. Ukrayna, işgale rağmen demiryollarını işler halde tuttu. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı