Son Dakika

ABD Başkanı Biden'dan adaylık açıklaması

ABD Başkanı Joe Biden, 2024 başkanlık seçimleri için adaylık niyetinde olduğunu ve bu yıl sonuna kadar kesin bir karara varabileceğini ifade etti.

DÜNYA 10.11.2022, 03:10
ABD Başkanı Biden'dan adaylık açıklaması
ABD Başkanı Joe Biden, 8 Kasım'da düzenlenen ve sonuçların henüz netleşmediği ara seçimlere dair Beyaz Saray'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Biden, seçimleri "Amerikan demokrasisi için iyi bir gün" olarak nitelendirerek birçok kişinin beklediği şekilde "kırmızı dalganın" gelmediğini ve Cumhuriyetçilerin beklentilerin gerisinde kaldığını belirtti.

"Amerikan halkı oylarıyla konuştu" diye konuşan Biden, seçmenlerin enflasyon dahil endişelerini açıkça ortaya koyduğunu belirterek, "Seçmenler demokrasimizi korumak istediklerine dair açık bir mesaj gönderdi" yorumunda bulundu.
Cumhuriyetçilerin Temsilciler Meclisinde çoğunluğu sağlamak konusunda avantajlı olduğunu kabul eden Biden, bugün Temsilciler Meclisindeki Cumhuriyetçilerin lideri Kevin McCarthy ile bir telefon görüşmesi yapacağını söyledi.
Biden, ülkedeki sandık çıkış anketlerine göre halkın yüzde 75'inin ülkenin gidişatından memnun olmadığının hatırlatılarak, görevinin son 2 yılında neyi farklı yapacağının sorulması üzerine "Hiçbir şeyi" yanıtını verdi.

2024 başkanlık seçimlerinde aday olup olmayacağına dair soruya cevap veren Biden, "Bu konuda niyetim var" diyerek gelecek yılın başına kadar kesin bir karara varmış olacağını söyledi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı