ABD, Suriye’de yeni bir üs kurdu!

Ankara’nın Suriye’ye yönelik askeri operasyon sinyali güçlenirken, ABD de boş durmuyor. Terör oluşumları ile Dışişleri Bakanlığı düzeyinde bir araya gelen ABD bölgede yeni bir askeri üs daha inşa etti

GÜNDEM 05.09.2022, 06:30
ABD, Suriye’de yeni bir üs kurdu!
Türkiye’nin, Suriye’nin kuzeyindeki terör oluşumlarına yönelik dördüncü bir askeri operasyon yapması ihtimali güçlenirken, ABD’den dikkat çeken hamleler geldi.

Beyaz Saray, ilk hamlesinde bölgeye temsilcisini gönderdi. ABD Dışişleri Bakanlığı Suriye Özel Temsilcisi Nicolas Granger, önceki günlerde Suriye’nin kuzeyinde ve doğusunda faaliyet gösteren PYD/YPG terör örgütü heyeti ile bir araya geldi. Türkiye’nin olası operasyonunun konuşulduğu görüşmede, ABD’nin operasyonu engellemesi için yardım istendi.

Ziyaret ile yetinmeyen ABD, bölgedeki askeri varlığını güçlendirmek için de adım attı. ABD, Suriye’nin kuzeydoğusunda kalan Haseke kırsalındaki Kamışlı’da üçüncü askeri üssünü kurdu. Üçüncü üs, Kamışlı’nın üç kilometre güneybatısındaki Nakara köyüne kurulurken, diğer iki üs ise Kamışlı’nın dört kilometre kuzeybatısındaki Himo ve üç kilometre güneybatısında bulunan Kamışlı Havaalanı pistine yakın Tel Faris köyünde bulunuyor. Kurulan bu üs ile birlikte ABD’nin bölgedeki üs sayısı 25’i geçerken, asker sayısı ise 6 bini buldu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı