ABD'de bir ilk! Kur'an-ı Kerim üzerine yemin ederek göreve başladı

ABD'de ilk kez NYC Meclisi'ne ilk Müslüman kadın olarak göreve seçilen Shahana Hanif, Kur'an üzerine yemin ederek göreve başladı.

DÜNYA 29.12.2021, 04:30
14
ABD'de bir ilk! Kur'an-ı Kerim üzerine yemin ederek göreve başladı
ABD'de ilk Müslüman kadın olarak, New York Belediye meclisine seçilen Shanana Hanif, Kur'an-ı Kerim üzerine yemin ederek göreve resmi olarak başladı.
Adalet ve merhamet vizyonu ile ilerleyeceğini belirten Hanif, Taha Süresinden bir paylaşım yaparak: "Rabbîm, genişlet göğsümü, kolaylaştır işimi, çözüver şu dilimin bağını, ta ki anlasınlar sözümü!" paylaşımında bulundu.

Shahana seçimlerde ilk defa Müslüman Amerikalı kadın aday, New York şehri belediye meclisine girmeyi başardı. Bangladeş kökenli Shahana Hanif, New York tarihinde bir ilke imza atarak New York Şehri Belediye Meclisi'ne seçilen ilk Müslüman kadın üye olmuştu.

Hanif, seçilmesinin ardından yaptığı açıklamada, şehir meclisine seçilen ilk Müslüman kadın olduğu için gururlu ve alçakgönüllü olduğunu belirtmişti. Hanif'in Brooklyn ilçesinde Park Slope ve Kensington bölgelerini temsil etmektedir.

ABD'de Arap kökenli Müslüman nüfusun en yoğun yaşadığı Michigan'ın Dearborn şehrinde ilk kez bir Arap-Amerikan Müslüman aday belediye başkanlığına seçildi. Demokrat Parti'den eyalet temsilcisi 30 yaşındaki Abdullah Hammoud, 65 yaşındaki Cumhuriyetçi rakibine 10 puan fark atarak 100 bin nüfuslu Dearborn'un yeni belediye başkanı olmuştu.

Yine Michigan eyaletinin Hamtrack şehrinde 42 yaşındaki Amer Ghalib, 16 yıldır belediye başkanı olan 66 yaşındaki rakibini, yüzde 31'e karşı yüzde 68 oy ile yarış dışı bırakarak ilk Müslüman belediye başkanı seçildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı