ABD'den iki yüzlü tavır: "Türkiye'ye yapılan saldırıları kınıyoruz"

ABD Dışişleri Bakanlığı, Suriye'de şehit edilen iki Türk polisimize ilişkin açıklamada bulundu. Açıklamada "NATO müttefikimiz Türkiye'ye yapılan saldırıyı kınıyoruz" denildi.

DÜNYA 13.10.2021, 00:25
1
ABD'den iki yüzlü tavır:
ABD besleyip büyüttüğü terör örgütü YPG/PKK tarafından Türkiye'ye yönelik alçak saldırıya ilişkin bir açıklama yaptı.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, günlük basın toplantısında YPG/PKK'nın adını zikretmeden "NATO müttefikimiz Türkiye'ye sınır ötesinden yapılan saldırıları kınıyoruz. Suriye'de öldürülen iki Türk polisinin ailelerine de başsağlığı diliyoruz." ifadelerini kullandı.

ABD'li sözcü açıklamasında, "Ateşkes bölgelerine tüm tarafların riayet etmesi, Suriye'de istikrarın güçlendirilmesi ve siyasi çözüm için çalışılması önemlidir" değerlendirmesinde bulundu.
Price, "Türkiye bizim önemli bir NATO müttefikimiz ve terörle mücadeleden Suriye'de çatışmanın sona erdirilmesine kadar birçok alanda ortak çıkarlarımız var. Suriye politikası konusunda Ankara ile yakın istişare halinde olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Öte yandan Price, F-16'larla ilgili bir soru üzerine, savunma alanındaki satışlarla ilgili Kongreye bildirim yapılana kadar herhangi bir yorumda bulunmayacaklarını söyledi.

Fırat Kalkanı Harekat Bölgesi'nde zırhlı araca PKK/PYD terör örgütünce güdümlü füzeyle saldırı düzenlenmişti.
Hain saldırıda Gaziantep Özel Harekat Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli polis memuru Cihat Şahin ve Fatih Doğan şehit oldu, 2 özel harekat polisi de yaralandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı