ABD’li senatörün diploma yalanı istifa getirdi!

ABD'de özgeçmişiyle ilgili yalan söylediği ortaya çıkan Cumhuriyetçi Milletvekili George Santos, yeni atandığı meclis komitelerinden istifa edeceğini söyledi.

DÜNYA 31.01.2023, 21:30
5
ABD’li senatörün diploma yalanı istifa getirdi!
Kongrenin alt kanadı Temsilciler Meclisine New York'tan milletvekili seçilen Santos, Cumhuriyetçi Parti genel toplantısında, yeni atandığı Küçük İşletmeler Komitesi ile Uzay ve Teknoloji Komitesi üyeliklerinden "işler yoluna girene kadar geçici olarak" ayrılacağını duyurdu.
Santos'un bu hamlesinin, dün Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy ile görüşmesinin ardından gelmesi, Amerikan kamuoyunda soru işaretlerine neden oldu.
Cumhuriyetçi liderlerin, Ilhan Omar gibi Demokrat bazı milletvekillerinin komite üyeliklerini engellemek için parti içinde birliği sağlamak üzere Santos'u istifaya yönlendirmiş olabileceği iddia ediliyor.
8 Kasım 2022 ara seçimlerinde New York'tan Kongre üyesi seçilen Cumhuriyetçi Santos, seçim kampanyası boyunca Baruch Koleji ve New York Üniversitesinden (NYU) mezun olduğunu iddia etmişti. New York Times gazetesinin haberine göre ise NYU yetkilileri üniversite arşivlerinde Santos'un kaydının olmadığını duyurmuştu.
Santos'un ayrıca seçim kampanyası sırasında dile getirdiği Wall Street bünyesindeki Goldman Sachs ve Citigroup'ta çalıştığı iddiaları da yalanlanmıştı.
Seçim döneminde "onurlu bir Yahudi" olduğunu ileri süren ancak Katolik olduğu ortaya çıkan Santos, "Katolik'im. Anne tarafımın Yahudi kökeni olduğunu öğrendiğim için 'Yahudi sayılırım' demiştim." ifadesini kullanmıştı.
Ayrıca, Federal Seçim Komisyonuna (FEC) kayıtlı olmadan seçim kampanyası için bir grubun para toplaması ve 2020-2022 arası kişisel servetindeki ani artışa ilişkin bilgilerin ortaya çıkması, Santos'un finansman yasalarını ihmal etmiş olabileceği iddialarını gündeme getirmişti.
Demokratların yanı sıra seçim bölgesindeki parti üyelerince istifa çağrıları yapılan Santos ise istifa etmeyeceğini ve iddialardan etkilenmeyerek görevine devam edeceğini söylemişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı