Son Dakika

Abdulaziz Kıranşal'dan ailelere ikaz: Çocuk eğitiminde 8 maddeye dikka

Milli Gazete yazarı Abdulaziz Kıranşal'dan ailelere kritik uyarı geldi. Kıranşal, "Çocuklarınıza sözünüz geçsin istiyorsanız şu sekiz maddeye dikkat edin!" diyerek uyarılarını yaptı.

EĞİTİM 08.05.2022, 13:45
19
Abdulaziz Kıranşal'dan ailelere ikaz: Çocuk eğitiminde 8 maddeye dikka
Milli Gazete yazarı Abdulaziz Kıranşal, çocuk eğitiminde ailelere yapmaları gerekenler konusunda dikkat çeken uyarılarda bulundu.
"Çocuklarınıza sözünüz geçsin istiyorsanız, şu sekiz maddeye dikkat edin" diyen Kıranşal, aileleri, "Allah’a itaate, gıda tüketiminde dikkate, çocuklara örnek olmaya, çocukları internet ve telefona teslim etmemeye ve Kur'an ve namaza davet etti.
Milli Gazete yazarı Abdulaziz Kıranşal'ın köşe yazısı şu şekilde:
"Allah’a itaatte kusur etmeyin!
Çünkü kim Allah’a itaat ederse Allah da bütün mahlûkatını ona itaat ettirir. Allah’a itaat etmeyenin çocuklarının itaatsizliğinden şikâyet etmeye hakkı yoktur. Çünkü Allah’ın kullar üzerindeki hakkı anne-babanın çocukları üzerindeki hakkından daha çoktur ve daha önceliklidir. Allah’ın hakkına riayet etmeyenlerin çocuklarından kendi haklarına riayet etmelerini beklemeleri beyhude bir bekleyişten ibarettir.
Yediklerinize ve içtiklerinize dikkat edin!
Çünkü haram lokma sözünüzün çocuklarınıza tesir etmesinin önündeki en büyük engellerden birisidir. Efendimizin (S.A.S.), “Öyle bir zaman gelir ki, kişi malını helâlden mi, haramdan mı kazandığına hiç aldırış etmez” (Buhârî, Büyû, 23) hadisinin gerçekleştiği bir ahir zamanda imtihan olan anne-babalar, faize, haram lokmaya, kamu malına, rüşvete, haksız kazanca, haram katkılı gıda maddelerine dikkat etmezlerse ilk kaybedecekleri şey, çocukları üzerindeki etkileri olacaktır.
Günahlardan uzak durun!
Çünkü günah, Allah’a isyan demektir. Gıybet, dedikodu, iftira, yalan, haram bakışlar, akrabalarla ilişkiyi kesme gibi küçük ve büyük günahlarla günün her anında bir şekilde Allah’a isyan edenlerin ilk karşılaşacağı sonuçlardan birisi de çocuklarının kendilerine isyan etmesidir." 
Yazının devamı için tıklayınız.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı