Abdulkadir es-Sufi Hakk’ın Rahmetine Kavuştu

İskoç asıllı mutasavvıf, yazar ve İslam âlimi Abdulkadir es-Sufi, rahmet-i Rahman’a kavuştu.

GÜNDEM 02.08.2021, 04:35
17
Abdulkadir es-Sufi Hakk’ın Rahmetine Kavuştu
1967’de İslam’ı kabul ettikten sonra Afrika ve Avrupa’da birçok insanın Müslüman olmasına vesile olan merhum Abdulkadir es-Sufi, Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca’nın da yakın arkadaşlarındandı.
İskoç asıllı mutasavvıf, yazar ve İslam âlimi Abdulkadir es-Sufi, Hakk’ın rahmetine kavuştu. Eski bir şair olan ve 1967’de İslam’ı kabul eden Abdulkadir es-Sufi, Güney Afrika Cape Town‘da 91 yaşında vefat etti. İslam’ı kabul ettikten sonra Afrika ve Avrupa’da birçok insanın Müslüman olmasına vesile oldu. Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca’nın da yakın arkadaşlarından olan merhum Abdulkadir es-Sufi, daha önce Fetih Kutlamaları için defalarca Türkiye’ye geldi.
1930 yılında İskoçya’da dünyaya gelen Abdulkadir es-Sufi, Müslüman olmadan önce lan Dallas olarak bilinen ünlü bir şairdi. Şiir, edebiyat, siyaset teorisi ve tasavvuf konularında 20’den fazla eseri olan Abdulkadir es-Sufi, Türkiye’de Garipler isimli kitabıyla tanınmaya başladı. 1967 yılında Fas’ta İslam’ı kabul eden Abdulkadir es-Sufi, tasavvufa yöneldi. Muhammed ibn el-Habib’den ders alan ve Derkavi tarikatına katılan es-Sufi, Dünya Murabıtun Hareketi’nin kurucusuydu. Afrika’da ve Avrupa’da birçok insanın Müslüman olmasına vesile olan es-Sufi, Darkevi şeyhi oldu.
İslam medeniyeti ve Osmanlı’ya da büyük hayranlık besleyen Abdulkadir es-Sufi, Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca’nın da yakın arkadaşlarındandı. Abdulkadir es-Sufi daha önce Erbakan Hoca’nın davetiyle defalarca Türkiye’ye gelerek, Fetih şölenine katıldı. Batılı Derviş lakabıyla bilinen Abdulkadir es-Sufi, Avrupa’daki eski camileri yenileyerek tekrar ibadete açmak için büyük bir mücadele ortaya koymuştu.
Milli Gazete ailesi olarak merhum Abdulkadir es-Sufi’ye Allah’tan rahmet diliyor, sevenlerine sabrı cemil niyaz ediyoruz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı