Abdulkadir Karaduman: Sorumlular adalet önüne çıkartılmalı

Saadet Partisi Milletvekili Abdulkadir Karaduman, depremin ardından sorumlularla ilgili işlemin başlatılması için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya soru önergesi verdi.

GÜNDEM 23.02.2023, 04:35
Abdulkadir Karaduman: Sorumlular adalet önüne çıkartılmalı
Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından binaları yapan mühendis ve müteahhitleri Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Karaduman, depremin ardından gözaltına alınan ve tutuklanan müteahhit ve mühendislerin sayısını sordu.
Karaduman, depremden sonra yapılan incelemelerde 10 ilde 50 bin 576 binanın yıkık, ağır hasarlı veya acil yıkılması gerektiğini hatırlatarak, “Konut inşası mühendislik süreci, yasal süreçler ve idari süreçler olarak çok aşamalı bir süreçtir. Ancak basına yansıdığı kadarıyla müteahhitler dışında yürütülen bir sürecin olmadığı anlaşılmaktadır. Bu yıkımın ve kayıpların sorumlularına dair adli ve idari süreçlerin sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi, geciktirilmemesi ve sorumluluğu olan herkesin hiçbir ayrım yapılmadan adaletin önüne çıkarılması, bu acıların ve kayıpların bir daha yaşanmaması adına elzemdir” ifadelerini kullandı.
Karaduman, devamında İçişleri Bakanı Soylu’ya şu soruları yöneltti: “Gözaltına alınan ve tutuklanan müteahhit ile yapı inşa sürecinde yer alan mühendis sayısı kaçtır? Hâlihazırda siyasi partilerde yönetici pozisyonunda görevde bulunan ve sorumluluğu tespit edilip hakkında işlem yapılan müteahhit veya mühendis sayısı kaçtır? Afet bölgesinde yıkılan binalara ruhsat veren belediyelerdeki yerel yöneticilere yönelik yürütülen herhangi bir soruşturma var mıdır? Bu kapsamda hakkında işlem yapılan kişiler kimledir? Afet bölgesindeki yapılara uygunluk veren yapı denetim firmaları hakkında yürütülen herhangi bir soruşturma var mıdır? Bu kapsamda hakkında işlem yapılan firmalar hangileridir?”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı