Abdulkadir Selvi'den Ümit Özdağ'a tepki: Tehlikeli sularda yüzüyor

Abdulkadir Selvi, Ümit Özdağ'ın "Kılıçdaroğlu kazanırsa iç savaş çıkar" şeklindeki sözlerine tepki göstererek "Tehlikeli sularda yüzüyor" dedi.

GÜNDEM 20.09.2022, 08:00 20.09.2022, 09:40
1
Abdulkadir Selvi'den Ümit Özdağ'a tepki: Tehlikeli sularda yüzüyor

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın "Kılıçdaroğlu kazanırsa iç savaş çıkar" şeklindeki sözlerine bugünkü köşe yazısında tepki gösterdi. Selvi, "Tehlikeli sularda yüzüyor Ümit Özdağ. Tehlikeli çıkışlar yapıyor. Hepsini anlayabilirim ama iç savaş çıkar ne demek?" dedi.
"CNN Türk'te tepkimi ortaya koydum ama yazmasam içimde kalırdı" diyen Selvi, "Ümit Özdağ'ın, "Kılıçdaroğlu seçilirse iç savaş çıkar" şeklindeki sözlerini çok tehlikeli buluyorum. "Kılıçdaroğlu seçilirse iç savaş çıkar" demek, ne demek? Demokratik bir yarış sonucunda kim seçilirse başımızın üstünde yeri var. Bunu söylemek başta demokrasiye inançsızlık demektir. Bunu söylemek başta milli iradeye saygısızlık demektir. Eğer Ümit Özdağ, Kılıçdaroğlu seçilirse biz iç savaş çıkaracağız diyorsa o siyasetin ilgi alanından çıkıyor." diye yazdı.
İç savaş yaşayan ülkelerin halinin ortada olduğunu belirten Selvi, "Irak mı adam oldu? Suriye mi? Balkanlar mı? Tehlikeli sularda yüzüyor Ümit Özdağ. Tehlikeli çıkışlar yapıyor. Hepsini anlayabilirim ama iç savaş çıkar ne demek?" yorumunda bulundu.

Özdağ geçtiğimiz günlerde katıldığı bir etkinlikte şu ifadeleri kullanmıştı:

Kılıçdaroğlu kazanırsa HDP ile desteğiyle kazanır. HDP desteğiyle kazanırsa 2024'te yerel seçimler olur. Yerel seçimlerde Güneydoğu Anadolu'da HDP büyük bir atılım yapar ve belediye başkanlıklarının büyük bir kısmını ele geçirir. Ve örgütle HDP arasındaki etkileşim yoğunlaşır. HDP desteğiyle geldiği için ve devam ettiği için bunlara Kılıçdaroğlu dokunmaz. Bir süre sonra Suriyelilerin yoğun yaşadığı yerde karışıklık çıkar. O zaman bu belediyeler birleşir ve çıkan karışıklığa karşı uluslararası destek ve PKK desteği isterler. Ve Türkiye iç savaşı başlar.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı