Son Dakika

Abdulkadir Selvi kulisleri paylaştı! Muhalefette Davutoğlu detayı

Abdulkadir Selvi, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun CHP lideri Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Meral Akşener'le karşılıklı ziyaretleşmesine dair dikkat çeken bir yazı kaleme aldı

GÜNDEM 14.01.2022, 09:55
3
Abdulkadir Selvi kulisleri paylaştı! Muhalefette Davutoğlu detayı
Gazeteci yazar Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında bir kaç gün önce karşılıklı ziyaretleşen İYİ Parti lideri Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu vardı. Muhallefetteki Davutoğlu trafiğine dikkat çeken Abdulkadir Selvi, Davutoğlu’nun kulislere yansıyan taleplerini sıraladı. Selvi, “Davutoğlu, Kılıçdaroğlu ve Akşener’i ikna etti mi, onu ileride göreceğiz.” dedi.
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi’nin yazısının ilgili kısmı şöyle:
“2023 seçimlerine uzun bir süre var ama muhalefet cephesinde pazarlıklar şimdiden başladı.
Seçim sürecine girildiğinde, cumhurbaşkanı adaylığı ve paylaşım konusunda kıran kırana bir mücadele yaşanacağı gözüküyor. Kılıçdaroğlu bunu gördüğü için liderler kabinesi modelini yayıyor. Böylece muhalefet liderlerine cumhurbaşkanı yardımcılığı ile sus payı veriyor. Ama iş orada bitmiyor. Bir de bakanlıkların paylaşımı var.
Muhalefet cephesinde son dönemlerde bir trafik dikkatimi çekti. Meral Akşener, Davutoğlu’nu evinde ziyaret etti. Bu pek alışık olunan bir durum değildi. Sonra Kılıçdaroğlu, Davutoğlu ile yemekte bir araya geldi. Sonra Davutoğlu, Akşener’i ziyaret etti.
DAVUTOĞLU’NUN TALEPLERİ
Kılıçdaroğlu ve Akşener’in, Davutoğlu’na yeterince ilgi göstermediği, bunun da Gelecek Partisi’nde rahatsızlığa neden olduğu söyleniyordu. Ama bu görüşmelerin bir gönül alma ziyareti olmadığı ortaya çıktı.
Davutoğlu’nun bazı talepleri olduğu kulislere yansıdı:
1) Millet İttifakı’nda yer alacak partiler, oy oranlarına bakılmaksızın eşit sayılmalı.
2) Parti liderlerinin cumhurbaşkanı yardımcısı olacağı deklare edilmeli.
3) Kabine oluşturulurken partilerin temsili sağlanmalı.
4) Gelecek Partisi açısından çok önemli olan nokta ise Millet İttifakı’ndaki partilerin oy oranlarına bakılmaksızın Meclis’te belli sayıda milletvekili tarafından temsil edilmesi için bir model oluşturulması.
Davutoğlu, Kılıçdaroğlu ve Akşener’i ikna etti mi, onu ileride göreceğiz.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı