Abdulkadir Selvi yazdı! AK Parti kulislerinde erken seçim tartışmaları

Abdulkadir Selvi, Hürriyet'teki bugünkü yazısında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ile arasında geçen erken seçim görüşmesini aktardı.

GÜNDEM 11.01.2023, 08:00
7
Abdulkadir Selvi yazdı! AK Parti kulislerinde erken seçim tartışmaları
Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ile yaptığı görüşmeye yer verdi. "Tabii hepimiz Ali İhsan Yavuz’un ağzından seçim tarihini alma peşindeydik." diyen Abdulkadir Selvi, Yavuz'un “Cumhurbaşkanı’mız henüz bir karar vermedi. Bize bir seçim tarihi söylemedi. Değerlendirme sürüyor” yanıtını verdiğini ifade etti.

Ayrıca seçimlerin 18 Haziran'da da yapılabileceğini söyleyen Abdulkadir Selvi, "14 Mayıs tarihi öne çıkıyor. Ama tekrar ifade edeyim. Erdoğan bir karar vermiş değil." yazdı.
İşte, Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'nin o yazısı:
Erdoğan seçim tarihine karar verdi mi
Seçim takviminin tartışıldığı bir sırada bir grup gazeteci, Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan’ın ev sahipliğinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ile bir araya geldik. Ali İhsan Yavuz kendisiyle barışık bir insan. Böyle olunca sohbet İstanbul seçimleriyle ilgili olarak üzerine yapışan, “Hiç bir şey olmasa bile bir şey oldu” sözü üzerine geliştirilen esprilerle başladı. Bir arkadaşımız, “Bu sözün patenti size ait” deyince Ali İhsan Yavuz, “Patentini almadım. O zaman vakit geçirmeden patentini almak için hemen müracaat edeyim” karşılığını verince kahkahalar patladı.
SEÇİM TARİHİ
Tabii hepimiz Ali İhsan Yavuz’un ağzından seçim tarihini alma peşindeydik. Ama o bizden daha sıkı çıktı. “Cumhurbaşkanı’mız henüz bir karar vermedi. Bize bir seçim tarihi söylemedi. Değerlendirme sürüyor” dedi.
18 HAZİRAN’IN ŞANSI
Ali İhsan Yavuz, “18 Haziran tarihi masadan kalkmış değil” dedi. 18 Haziran ihtimalinin şansının yüzde 30-40 olduğunu söyledi.
ÖNE ÇEKİLME GEREKÇELERİ
Ali İhsan Yavuz, seçim tarihini güncelleme tanımını tercih ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, “Seçim tarihini öne çekebiliriz” diyor. Okulların 16 Haziran’da tatile girecek olması, hac mevsiminin başlaması, okulların tatile girmesiyle birlikte büyükşehirlerden Anadolu’ya gidişlerin başlaması gibi gerekçelerle seçimlerin öne çekilmesini istiyorlar.
14 MAYIS
14 Mayıs tarihi öne çıkıyor. Ama tekrar ifade edeyim. Erdoğan bir karar vermiş değil.
FESİH DEĞİL
Muhalefet 6 Nisan’dan sonraki bir tarihe destek vermeyeceğini açıkladı. Bu durumda geriye tek seçenek kalıyor. O da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim kararı alması. Ali İhsan Yavuz bunun fesih olmayacağını, çünkü Meclis’in yetkilerini kullanmaya devam edeceğini savunuyor.
ÜÇ SANDIK
Ali İhsan Yavuz’la sohbet ederken, CHP’nin başörtüsüyle ilgili randevu vermediği haberi geldi. Bunun üzerine, “İş referanduma gider mi?” diye sorduk. Ali İhsan Yavuz hedeflerinin 400 milletvekilinin üstünde bir sayıyla Meclis’ten geçmesi olduğunu söyledi. Ama referandumu gerektirecek bir sonuç çıkarsa, seçimlerle birlikte referandumu da yapmak gerektiğini belirtti. Bu durum üç sandık demektir.
ÜÇ DÖNEMLİKLER
AK Parti’de üç dönem kuralı var. Üç döneme takılan 42 milletvekili olduğunu söyledi. Ama Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuda bir karar vermediğini vurguladı. Ama milletvekili listelerinde önemli değişiklikler olacağı izlenimi edindim.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı